- Capello var en grinebiter

Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Carlo Ancelotti avslører Capello-hemmeligheter i sin ferske biografi.

05.09.10 14:46

Mandag legges Ancelottis biografi ut for salg i England. Boka tar for seg Chelsea-trenerens karriere som spiller og manager, og går grundig inn på hva som ligger bak de to Europacuptrofeene som spiller for Milan, samt den lange merittlisten som trener. To ganger har Ancelotti ledet et lag til Champions League-gull og i forrige sesong sikret han seg Premier League-tittelen med Chelsea.

- Visste ikke hvordan han skulle snakke til spillerne
Men når 51-åringen skildrer den strålende fotballkarrieren er det ikke bare lovord han kommer med. Ancelotti tar nemlig et oppgjør med Englands landslagssjef, Fabio Capello, som var hans trener i AC Milan.

- Han var en mester når det gjaldt å lese kamper. For det fortjener han all honnør, men når det kom til mennesker var det en helt annen sak. Han var en grinebiter som ikke visste hvordan han skulle snakke til spillerne, skriver Ancelotti, ifølge dailymail.co.uk .

- Capello har en annerledes stil enn det jeg har, og det må jeg respektere ham for. Disiplin er det viktigste for ham.

Nært forhold til spillerne
Nettopp der skiller de to italienerne seg fra hverandre. Mens Capello er en streng mann med regelboka lett tilgjengelig, har Ancelotti et mer avslappet forhold til spillerne sine. Suksesstreneren forteller om en episode da han som sjef for AC Milan fikk med seg David Beckham, Paolo Maldini og Ronaldinho på en spøk mot Mathieu Flamini. Uten å avsløre hva ablegøyen gikk ut på humrer Ancelotti at det var veldig morsomt.

Capello fornøyd etter seier
Samtidig som Ancelotti reklamerer for sin litterære debut har Capello mer enn nok med å forsvare VM-fiaskoen.

- Jeg prøver å gjøre en god jobb, men noen ganger gjør jeg feil, fortalte landslagstreneren til pressekorpset, ifølge skysports.com.

Og den tidligere Real Madrid-treneren pustet lettet ut etter at England overbeviste i den første kvalikkampen til EM med 4-0-seier over Bulgaria.

- Jeg ser på meg selv og vet at det jeg har kommet med har vært bra. Jeg har masse lidenskap og er en fighter. Jeg må alltid sloss. Det er min mentalitet. Det er livet mitt, sier Capello om seg selv.

Så spørs det om han er like fornøyd etter å ha lest biografien til trenerkollega Ancelotti.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag