RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Foto: Erlend Aas / SCANPIX (Foto: Erlend Aas / SCANPIX)

- Carew bør stille opp

Sist oppdatert:
- Jeg kjenner ikke sannheten bak farskapssaken, jeg bare forholder meg til det min klient har sagt. Men det er veldig enkelt. Carew bør stille opp og gjøre det en voksen mann kan gjøre i en slik situasjon.

Det sier høyesterettsadvokat Erling O. Lyngtveit til TV 2 Nettavisen.

Advokaten representerer den 22 år gamle kvinnen som hevder at Carew er far til hennes baby som ble født for noen måneder siden.

Selv nekter fotballstjernen for at han er far til barnet.

- Har nektet å avgi blodprøve

- Jeg syntes uansett at det er unødvendig at han har nektet å avgi blodprøve, sier Lyngtveit.

Advokaten mener den striden enkelt kan løses.

- En person som av mange blir sett på som et forbilde burde opptre i samsvar med dette. Det er ikke uvanlig at unge mennesker kommer I en slik situasjon – det er ikke noe kritikkverdig i det. Men det burde håndteres på en annen måte. I dagens samfunn er det enkelt å få et klart svar i slike saker. Det burde ikke være nødvendig å utsette min klient for økt belastning, sier Lyngtveit til TV 2 Nettavisen.

Det er Se og Hør som fredag skriver at saken nå havner i retten. Fylkestrygdekontoret har sett på saken og oversendt den til domstolen.

- Fremgangsmåten i slike saker, på generell basis, er at en barnemor opplyser til trygdekontoret hvem hun mener faren er. Dermed overtar de saksbehandlingen. Deretter vil trygdemyndighetene henvende seg til den utlagte barnefaren og spør om han erkjenner farskap. Hvis han ikke erkjenner, spør man om han er villig til å avlegge blodprøve. Hvis han ikke vil, går saken til retten. Hvis retten mener han må avlegge blodprøve, og nekter, kan man tappes ved makt, sier Lyngtveit.

- Dette er en real sak – alle burde si at man er villig til å avgi blodprøve i en slik sak, sier advokaten.

Lyngtveit sier dette er en sak som har vært kjent blant mange, også medier, i lengre tid og at den burde ha vært avklart tidligere.

Carews agent og rådgiver, Per A Flod, ønsker ikke å uttale seg om saken.

- Jeg har ingen kommentar til dette, sier Flod til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere