RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Carew sterkest i Premier League

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
John Carew imponerte stort som Aston Villa-spiss i fjorårssesongen. (Det fikk Brede Hangeland merke.)

MOTSPUR PARK (Nettavisen): Bare ni spillere scoret mer enn John Carews 13 ligamål i fjorårssesongen, men det var ikke Lørenskog-guttens avslutteregenskaper som imponerte Brede Hangeland mest.

Vi møter Fulham-stopperen på Fulhams treningsanlegg like utenfor Sør-London en drøy uke før seriestart, og han er kjapp med svaret når Nettavisen spør hvem han mener var den beste spissen han møtte i debutsesongen i Premier League.

- John Carew. Han var i alle fall den sterkeste spilleren jeg møtte i fjorårssesongen, sier Hangeland, og fortsetter:

- Jeg har jo møtt ham en del ganger på trening, men har alltid holdt ham mistenkt for å slappe av litt der.

Carew rikket ikke en tomme
Det fikk Hangeland til gangs merke da han møtte landslagskollegaen i starten av sin Premier League-karriere.

- Han var utrolig sterk i kroppen, ikke unfair, men svært vanskelig å flytte på, skryter Hangeland av Villa-spissen.

Hangeland trakk likevel det lengste strået. Fulham vant kampen 2-1, en av kun åtte ligaseirer i fjor. Og Hangeland er kjapp med å innrømme at det er tøff motstand hver helg.

- Jeg synes nesten det er en eller to glimrende spisser jeg møter hver helg.

- Manchester Uniteds (Carlos) Tevez og (Wayne) Rooney er helt andre typer enn John, men de er også svært vanskelig å møte. De flytter beina raskt, og er veldig gode, forteller 27-åringen, som fikk sin debut i Premier League for Fulham borte mot Bolton i slutten av januar, etter å blitt koblet til en lang rekke Premier League-klubber de siste åra.

Gamblet med Fulham
At det til slutt ble Fulham som fikk sikret seg hans tjenester var dog ingen selvfølge. Han innrømmer at han måtte gå både én og to runder med seg selv før han til slutt skrev under for gamletrener Roy Hodgson.

- Jeg tenkte mye på det, og det er bare å innrømme at det ikke hadde vært det samme hvis vi hadde rykket ned i the Championship.

- Det var en «gamble», men samtidig hadde jeg troen på at vi skulle klare oss. Jeg visste at Roy (Hodgson) var flink til å dra folk i riktig retning.

15 minutter før slutt i årets siste seriekamp headet den gamle Liverpool-spilleren Danny Murphy inn vinnermålet for bortelaget, og Fulham siket seg nok en sesong i den øverste ligaen. Der akter Hangeland å bli.

- Jeg synes vi ser sterkere ut enn i fjor.

- Håpet er å slippe å ha nedrykksspøkelset hengende over oss. Det er slitsomt å være klemt opp i et hjørne hele tiden.

Stoor-skryt
De mange, nye innkjøpene gjør i alle fall rogalendingen mer optimistisk enn han var i fjor, og han tror spesielt at Fredrik Stoor vil være en nyttig tilvekst på backen.

- Han virker spennende.

- Stoor var god i EM, og har bra fart, sier Hangeland om den gamle Rosenborg-spilleren.

Også Hangeland har fått mye skryt for sin innsats i Fulham-trøya, og ble en publikumsfavoritt fra dag én med sitt kompromissløse spill i bortekampen mot Bolton. Han vil likevel ikke vedkjenne seg sin heltestatus i den hvite delen av Sør-London.

- Har jeg en høy stjerne? Jeg vet ikke.

- Det skal vel litt mer til, sier den høyvokste stopperen beskjedent.

Ønskes som kaptein
En kjapp titt på forskjellige Fulham-forumer på nettet viser imidlertid at det ikke skal det. Flere av Fulham-supporterne hadde Hangeland på sin topp tre-liste når de diskuterer årets spiller i fjor, andre igjen mener han bør bli klubbens nye kaptein nå som Brian McBrides tid i klubben er over.

Kapteinsbindet er ennå ikke delt ut, men bli ikke overrasket om vervet tildeles den 195 centimeter høye stopperen. Hangeland fikk den samme utmerkelsen i sin tid i Viking – da også med Roy Hodgson som trener. Selv tilbakeviser Hangeland påstanden i et intervju med 100 prosent fotball, og spår Danny Murphy som neste års sjef på banen. Fansen er ikke enig.

- Jeg vil ikke ha Murphy som kaptein. Hangeland hele tiden, skriver en av Fulham-supporterne på et Fulham-forum.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere