*Nettavisen* Sport.

- Cav er en sann mester

Foto: Tim Ireland (Pa Photos)

Brian Holm skamroser sin nye spurtstjerne.

Etter kun én sesong hos Team Sky, drar Mark Cavendish til Omega Pharma-Quick Step neste sesong.

Brian Holm er sportsdirektør i storlaget, og er selvfølgelig storfornøyd med britens ankomst.

- Jeg er både glad og stolt over å få jobbe med Cav igjen, sier dansken til VeloNation.

- Jeg mener at Cav er en av de få sanne mesterne i sykkelsporten. Han er ren, er stor i kjeften, vinner og kler seg vel.

Har et sterkt lag
Holm og Cavendish hadde i flere år et suksessfullt samarbeid, før de skilte lag før årets sesong. Etter ett år er de altså klare for en gjenforening.

- Hovedgrunnen til at Cavendish kom, er at vi har et sterkt lag, som kan støtte ham og Tom Boonen. Jeg var selvfølgelig ikke hovedgrunnen, men jeg tror ikke det var en ulempe at jeg var her heller.

Les også:Cavendish' nye hjem

Før det ble offentliggjort hvor Cavendish skulle sykle neste sesong, var det mange spekulasjoner. Omega Pharma-Quick Step var hele tiden det heteste budet, men det var snakk om at Tom Boonen kunne være mannen som stoppet en eventuell overgang.

- Vi har flere kort å spille på
Boonen hadde nemlig et kjempeår, og viste seg sterkere enn lenge i massespurtene. Derfor ble det snakk om at det ikke var plass til både Paris Roubaix-vinneren og verdens raskeste spurter på samme lag. Det tror ikke Holm blir noe som helst problem.

- De vil ikke gå for de samme rittene, bare Gent-Wevelgem og Milano-Sanremo, men det må vi snakke om. Tom fikk alt til å se lett ut i fjor, men det vil selvfølgelig bli mye vanskeligere neste år. En annen ting å tenke på, er at vi har mange gode ryttere. Det vil gjøre det lettere å legge taktikken, da vi har mange kort å spille på.

Det vil nok heller ikke gjøre det vanskeligere at Boonen allerede har uttrykt sin glede over at Cavendish kommer til laget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag