RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

- Cav kunne utløst tredje verdenskrig

Sist oppdatert:
Brian Holm er glad for at Mark Cavendish ikke er diplomat, men sykkelrytter.

Verdens raskeste sykkelsprinter fikk journalistene til å jobbe gratis overtid, da han fyrte av denne kraftsalven mot lagkamerat (!) André Greipel:

- Det er ingen som helst sjanse for at han (Greipel) kommer til et sykkelritt jeg er tatt ut til. Selv når jeg er i dårlig form, er jeg bedre enn ham, uttalte Cavendish til The Guardian.

Sportsdirektør Brian Holm har tydeligvis også lært et og annet om hvordan man pådrar seg pressens oppmerksomhet.

Dårlig diplomat
Det var i så fall et dårlig forsøk om han forsøkte å skape ro i Columbia-rekkene med denne uttalelsen:

- Hvis Cavendish var diplomat, ville tredje verdenskrig ha brutt ut for lenge siden, siteres Holm på ifølge spn.dk.

- Jeg tenker da på noen tilfeller hvor han rett og slett ikke klarer å holde den store kjeften sin lukket. På den annen siden: Fy fader, så godt at det er noe å skrive om. De slenger bare litt dritt til hverandre, legger sportsdirektøren til.

Separert
Drittslengingen mellom Greipel og Cavendish tok til i styrke da tyskeren ble droppet til Milano-Sanremo.

- Det var et slag i ansiktet. Prestasjonene mine hittil denne sesongen, har ikke vært så dårlige at jeg fortjente å bli satt ut av laget, sa Greipel.

Les også: Farvel til Fabian

Det falt superbriten tungt for brystet.

Som sportsdirektør er Holm en av dem som forsøker å gjøre alle til lags i Columbia-laget. Foreløpig er ikke dansken altfor bekymret over signalene kamphanene sprer:

- De skal ikke kjøre løp sammen, inntil videre. Vi holder dem atskilt inntil stormen har lagt seg, innrømmer Holm.

Gnistret i Giroen
Det er egentlig litt synd. For om Columbia kunne fått duoen til å begrave stridsøksen, husker nok mange hvor godt samarbeidet mellom dem to fungerte under for eksempel Giro d’Italia i 2008.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DEN GANG DA: André Greipel og Mark Cavendish sørget for dobbelseier for Team Highroad under den 17.-etappen av Giro d'Italia i 2007. Syptomatisk nok fokuserer fotografen likevel på sistnevnte.
DEN GANG DA: André Greipel og Mark Cavendish sørget for dobbelseier for Team Highroad under den 17.-etappen av Giro d'Italia i 2007. Syptomatisk nok fokuserer fotografen likevel på sistnevnte.

På den 17.-etappen forærte Cavendish seieren til Greipel, etter at tyskeren hadde levert en rekke strålende opptrekk for sin lagkaptein.

- Jeg skyldte André denne for jobben han har lagt ned for meg tidligere. Han fortjente serien. Han er rask, og det var ingen vits for meg å forsøke og gå rundt ham, så lenge han sikret oss seieren, uttalte Cavendish til Cycling Weekly den gangen.

Da hadde han allerede rasket med seg to etappeseirer. Denne våren drar «Cannonball Cav» til Tour of California, mens Greipel og hans følge inntar Girostarten i Amsterdam.

Et gammelt ektepar
Sportsdirektøren er ikke i tvil om hvem av de to som er raskest på flat mark:

- Det blir vanskelig for meg å svare Greipel, når Cavendish allerede har vunnet seks etapper i et Tour de France. Men han er nok den nest raskeste på laget.

Holm mener også at lunet mellom de to er omtrent like konstant som vindretningen på Kastrup.

- En gang iblant kjefter de høylytt på hverandre, men tre dager senere står de og klemmer på hverandre. Vi kan ikke forvente annet når to så store stjerner sykler på samme lag. Men det er nok ikke like lurt å dele det med pressen hver gang. Vi har hatt mye større problemer enn at to stjerner skjeller hverandre ut. Det kan jeg forsikre dere om, avslutter Holm.

PS! Mark Cavendish var ute med leppa onsdag også. Da sammenlignet han juryavgjørelsen om å deklassifiserte ham under sprintduellen med Thor Hushovd under Tour de France i fjor var «helt der oppe sammen med Maradonas hands under fotball-VM i 1986». Les intervjuet i The Guardian ved å trykke her!

Les flere nyheter på procycling.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere