RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: LUK BENIES (Scanpix/Afp)

- Cav var ikke spesielt rask

Sist oppdatert:
Alexander Kristoff tror han kunne slått briten med litt mer hjelp fra laget.

Alexander Kristoff spurtet inn til en strålende andreplass på fredagens etappe av Giro d’Italia. Kun Mark Cavendish var foran over målstreken.

Nordmannen, som er lagkamerat til sammenlagtleder Joaquin Rodriguez, kom som en rakett på slutten. Uten særlig hjelp av laget var det nemlig vanskelig å få en god posisjon, uten å bruke for mye krefter.

- Jeg fikk hjelp av Smukulis frem til det var halvannen kilometer igjen, sier Kristoff til procycling.no.

- Vi kom litt bakpå i den siste rundkjøringen, og da måtte jeg bruke mye energi for å komme meg frem. Når det var 500 meter igjen lå jeg i vinden, og måtte kaste meg inn i le av vinden. Da hadde jeg allerede brukt opp det meste av spurten.

Les også:Kun Cavendish slo Kristoff

Sluttkjørt
På dette tidspunktet var det vanskelig å få øye på nordmannen på TV-bildene. På oversiktsbildene kan man imidlertid se en rytter som etter hvert kjører slalåm mellom konkurrentene, og tar plassering for plassering. Den rytteren er Alexander Kristoff.

- Jeg fikk hjulet til Cavendish, men da hadde jeg allerede brukt opp hele spurten. Hadde jeg hatt friske bein, kunne det gått. Jeg synes ikke han spurtet så veldig fort, og jeg tror jeg hadde hatt muligheten i dag. Men jeg er fortsatt fornøyd med andreplassen. Slik jeg har følt med de siste dagene, ville jeg ikke trodd på et så godt resultat.

Kristoff sykler som nevnt på samme lag som Joaquin Rodriguez. Med den rosa trøyen i laget, er det naturlig at Kristoff ikke får all verdens hjelp mot slutten av etappene. Cavendish har derimot et fullt lag rundt seg.

Kunne ha vunnet
- Jeg kunne vunnet. Det er viktig med en god posisjon, ellers kan man ikke vinne. Det er vanskelig å vinne uten opptrekk. Da trenger man flaks. I dag går det bra, og jeg er fornøyd med andreplassen, forklarer Kristoff.

Plasseringen er Kristoffs beste i en Grand Tour. Fjorårets tredjeplass på en etappe i Giro d’Italia var den tidligere bestenoteringen til Katjusja-rytteren. Den beste plasseringen kom imidlertid under tredagers rittet i De Panne, da han vant sin hittil eneste proffseier. procycling.no spør Kristoff om fredagens spurt er den beste han har gjennomført:

- Det vil jeg ikke si. Jeg spurtet ikke så bra, på de siste 50 meterne hadde jeg ingenting igjen. Plasseringsmessig er det bra, og det er jo viktig. Jeg drar inn og blokkerer Haedo, men det måtte jeg gjøre. Jeg føler at jeg ikke var tregere enn de rundt meg i alle fall.

- Er dette ditt beste resultat?

- Det er morsommere å vinne, men en andreplass i konkurranse med blant annet Goss og Cavendish er utrolig bra, sier Kristoff som ikke direkte vil sette resultater opp mot hverandre.

Gleder seg til hvile
Fredagens etappe var trolig den nest siste vi nordmenn kan håpe å se Kristoff høyt oppe i. Nå starter nemlig fjellene, med klatreetapper begge dagene til helgen og nesten hele neste uke. Unntaket er hviledagen og den lette 18. etappen.

- Det er én sjanse til, men det kommer litt an på hvordan Rodriguez kjører. Det kan fort bli mye jobb, og da blir det lite krutt igjen. Før dagens etappe fikk jeg i alle fall hvilt i to dager.

Som de fleste spurtere gleder ikke Kristoff seg nevneverdig til den knalltøffe siste uken av det vakre rittet. Likevel har ikke 24-åringen tenkt til å gi seg.

- Jeg gleder meg mest til hviledagen, smiler Kristoff.

- Jeg skal prøve å komme meg til mål, slik jeg gjorde i fjor. I år må jeg imidlertid jobbe, der hvor jeg i fjor sparte krefter. Men så er jeg sterkere i år, avslutter Kristoff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere