RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pa Photos / Scanpix

- Cavani var middelmådig

Trenerprofil mener spissen har mye å takke Napoli for.

Edinson Cavani fra Uruguay er for tiden en av verdens mest ettertraktede spisser. Storklubbene ligger langflate etter signaturen til måljegeren.

De siste rapportene skal ha det til at franske Paris Saint-Germain er i ferd med å sikre seg Napoli-spilleren, og overgangssummen skal være skyhøy.

Cavani har vært på radaren til storklubbene i mange år, og klubber som Chelsea, Manchester City og Real Madrid har også jaktet underskriften hans.

Spissen er i dag 26 år og trolig på toppen av karrieren. Da han kom til Napoli i 2010, var han også et velkjent navn, men ikke i nærheten av så god som han er nå.

- Middelmådig
Det mener i hvert fall mannen som skal ha en del av æren for Cavanis suksess, tidligere Napoli-manager Walter Mazzarri.

Den nåværende Inter-sjefen har heller ingen problemer med å gi seg selv et klapp på skulderen for den utviklingen uruguayaneren har hatt i lyseblått.

- Cavani var middelmådig da han kom til Napoli, men vi formet ham til den Cavani han er i dag, sier Mazzarri på en pressekonferanse.

- Alle de unge spillerne jeg hadde i Napoli ble toppspillere. Det er på grunn av alt det harde arbeidet vi la ned, sier den profilerte treneren videre.

Før han kom til Napoli skjøt Cavani blink for Palermo i Serie A. Han kom dit i 2006 og scoret 37 mål på 117 kamper for klubben fra Sicilia.

På tre sesonger i Napoli har samme mann gjort 104 mål på 138 kamper, sånn bare for å ha nevnt det. Det gir et målsnitt på 0,7 per kamp.

- Når målene
Når det gjelder Mazzarri står han nå overfor en ny, stor utfordring. Storklubben Inter har slitt de siste sesongene, og treneren trenger nok suksess fra første spark på ballen.

51-åringen har heldigvis massevis av selvtillit.

- Jeg har alltid nådd målene mine. Jeg tror også at spillerne stoler på meg og vi kan da klare å nå det potensialet denne klubben har, sier han.

- Jeg fokuserer alltid på neste kamp, og neste poeng som kan plukkes, fortsetter han.

Mazzarri har tidligere vært trener for klubber som Sampdoria, Reggina og Livorno. Som spiller var han også innom flere klubber, men fikk aldri noe stort gjennombrudd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere