- Cavendish har aldri klatret bedre

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Den lille briten imponerte under Giro d’Italia.

27.05.13 10:15

Foran den siste etappen lå Mark Cavendish elleve poeng bak Vincenzo Nibali i poengsammendraget.

Den oppgaven løste han forbilledlig:

Omega Pharma-Quick Step-rytteren vant begge de innlagte spurtene, og var overlegen under massespurten i Brescia. Totalt hans femte etappeseier i årets giro.

Dermed var han den første rytteren som tok poengtrøyen i «de tre store», siden Alessandro Petacchi gjorde det i 2010.

- Han kan vel ikke klatre ..
For å hente hjem en slik trøye, må man fullføre rittet. Det har ikke Cavendish alltid hatt for vane å gjøre, men nå får han ros fra sportsdirektør Brian Holm for måten han har taklet det tøffe etapperittet på.

En del av det kan nok tilskrives at flere tøffe etapper har blitt endret eller kansellert på grunn av snøvær, men 2013-versjonen av rittet har likevel ikke vært en enkel utfordring for rytterne.

- Folk snakker ofte om at Mark Cavendish ikke kan klatre, men ikke glem etappeseieren hans i Cherasco (den kuperte, trettende etappen). Det så ut til at han skulle bli kjørt av, men selv på harde dager, er det 50 ryttere som må slippe, før ham, sier Holm til Cycling Weekly.

Slankere utgave
Cavendish går gjerne litt opp i vekt om høsten, men ved starten av årets sesong var det en topptrimmet brite som inntok Tour of Qatar.

Et ritt han endte opp med å vinne.

- Cavendish klatrer bedre enn noen gang. Han var slankere ved starten av denne sesongen, enn han har vært tidligere. Han var aldri i trøbbel under Giro d’Italia. Ingen setter pris på de største fjelletappene, men det er flere som misliker dem mer enn ham.

Til touren uten Boonen
Det neste store målet for Cavendish blir Tour de France fra 29. juni til 21. juni.

Der kan han vinne sin fjerde poengtrøye. Tidligere har han vunnet den i Tour de France (2011) og Vuelta a España (2010).

I fjor var det Peter Sagan som tok den, men da var den daværende Sky-rytteren mest opptatt av å ta etappeseirer og å hjelpe lagkaptein Bradley Wiggins med å vinne rittet sammenlagt.

Det ble også hans siste år i Sky-drakten, før han fikk lov å følge Holm til Omega Pharma-Quick Step foran denne sesongen.

PS! Det er allerede klart at Tom Boonen ikke blir med Cavendish til Frankrike denne sommeren. Han sykler Walloniet rundt og Polen rundt i stedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.