*Nettavisen* Sport.

- Cavendish kan forlate Sky

Foto: Jean-Paul Pelissier (Reuters)

Sky-sjef mener spurtkanonen har all rett til å finne seg et nytt lag.

23.07.12 16:50

Mark Cavendish har alltid vært kapteinen på sitt eget lag.

I HTC-Highroad perfeksjonerte de spurttoget, og resultatet ble seier etter seier til Cavendish.

Etter at HTC måtte legge ned, gikk briten til Team Sky. Der har det blitt langt mindre hjelp enn vanlig.

Under årets Tour de France kjørte laget for Bradley Wiggins, og bygde et lag for fjellene. Det gjorde at det ble med mindre for Cavendish, noe han ikke var direkte fornøyd med.

Les mer:«Som å putte Rooney i forsvar»

- Rett til å gjøre det han vil
Verdensmesteren dro med seg tre etappeseirer, men det er mindre enn normalt. Mange mener nå at Cavendish burde dra fra Sky, og da har selvfølgelig ryktene kommet. Omega Pharma-Quick-Step og Saxo Bank-Tinkoff Bank er ryktet å være interesserte i verdens beste spurter.

Les mer:Stjerneflukt fra Sky?

Cavendish er imidlertid bundet til Sky i et par år fremover, og det hører til sjeldenhetene at ryttere forlater laget før kontraktsperioden er over. Nå åpner likevel Sky-sjef Dave Brailsford for at Cav kan forlate laget.

- Hvis han følte, eller noen følte, at han skulle ønsket et dedikert lag rundt ham, så har han rett til det å gjøre det han vil, sier Brailsford, ifølge BBC.

Intet problem
- Dette laget vil fortsette å ha sammenlagtambisjoner, og jeg er sikker på at vi ville sette oss ned og diskutere det med Mark, og se hva han tenker om det.

Det er likevel ingen tvil om at Sky-toppene ønsker å se Cavendish i Sky-drakt også neste sesong, men det vil ikke være verdens undergang dersom han går til et annet lag.

- Det ville ikke vært noe problem med det, men vi er veldig stolte av å ha ham på Sky. Han er en fantastisk mester, og det kan fortsette lenge. Jeg kan ikke se et problem i det hele tatt. Vi ville tatt til sunn fornuft og ordnet det på den måten, sier Brailsford om en mulig Sky-exit.

Dersom Cavendish skal forlate Sky, kommer det nok uansett til å kreve en stor overgangssum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.