*Nettavisen* Sport.

- Cavendish til Sky

London-Surrey Cycle Classic Foto: STEFAN WERMUTH (scanpix)

Og alle de andre HTC-ryktene. Fra i morgen får vi svaret!

31.08.11 12:46

Av hensyn til sine respektive kontrakter, kan ikke HTC-Highroad-rytterne røpe sine nye arbeidsgivere før etter 1. september.

Det har likevel begynt å lekke ut en del utsagn som nagler Mark Cavendish til Team Sky.

Det hittil siste bidraget kommer fra Geraint Thomas, mannen som trolig får opptrekkeransvaret for kanonkula fra Isle of Man i det britiske storlaget.

- Vi har vokst opp sammen og kjent hverandre siden vi var 14 år gamle. Å sykle Tour de France og gjøre opptrekk for ham, ville vært spesielt, medgir Thomas i et intervju som er gjengitt av cyclingnews.com.

- Cav vil løfte oss som lag
Det er altså et lite forbehold mellom linjene, men overgangen er sykkelsportens dårligst bevarte hemmelighet denne sommeren.

- Det ville definitivt endre mye på laget vårt, ettersom han er en såpass sterk karakter. Jeg tror likevel det hadde løftet oss som lag. Dersom du vinner gang på gang i giroen og touren, vil suksessen bre om seg i laget. Det så vi også selv tidligere i sesongen: Vi gjorde det bra i Bayern rundfahrt, så i Dauphiné, så i Tour de France og deretter i Eneco tour. Man kommer inn i en flytsone, og jeg tror Cav vil forsterke den.

Les også: «Jeg har gitt Cavendish mitt ord»

I forkant av Spania rundt uttalte Bradley Wiggins at «dersom Mark Cavendish ender opp i Sky, vil det trolig være det aller beste som kan skje for mine planer i sammendraget».

Han tok også et lite forbehold, og avklaring må vi altså vente en liten stund til på.

Sky, Quick Step og BMC Racing
Men hvor går egentlig HTC-stjernene?

Cavendish og Bernhard Eisel blir nok å finne i Sky-drakt neste sesong. Den franske storavisen L'Équipe skriver onsdag at både Eisel og Matthew Goss, sykler for det britiske laget i 2012.

Tony Martin er sterkt koblet til Omega Pharma-Quick Step, mens Velits-brødrene, Peter og Martin, allerede skal ha skrevet under.

Det er også stor sannsynlighet for at enda flere HTC-ryttere blir å finne i det belgiske storlaget neste år. Sportsdirektør Brian Holm har allerede skrevet under, og flere er ventet å følge etter. Blant disse er Lars Bak og Matt Brammeier. Holm valgte i ettermiddag å bekrefte overfor sporten.dk at både Martin og Levi Leipheimer har klare for Quick Step-laget.

BMC Racing har også følere ute etter HTC-ryttere. Først og fremst dreier dette seg om Marco Pinotti og Tejay Van Garderen.

- To-tre kontrakter mangler
Australske GreenEDGE er nok heller ikke lei seg for det amerikanske lagets undergang.

Shayne Bannan har vist interesse for Matthew Goss og Leigh Howard.

Og så finnes det faktisk de som ikke klarte å holde munnen lukket: Mark Renshaw er allerede klar for Rabobank. John Degenkolb og Patrick Gresch har gått til Skil-Shimano, Alex Rasmussen til Garmin-Cervélo og Jan Ghyselinck til Cofidis.

- Med unntak av to-tre ryttere, har alle funnet seg nye arbeidsgivere, bekreftet sportsdirektør Jens Zemke i forbindelse med Spania rundt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.