*Nettavisen* Sport.

- Celtic ville hevdet seg i England

Foto: REUTERS

Celtics manager Gordon Strachan mener nivået i Premier League er oppskrytt. Tirsdag slo Celtic Manchester United 1-0 i Champions League.

22.11.06 15:51

CELTIC - MANCHESTER UNITED 1-0: Foran Celtics møte med Manchester United i Champions League, oppgjøret døpt «The Battle of Britain» i engelske medier, pisket Strachan opp stemningen.

Den tidligere Manchester United-spilleren mener nivået i Englands øverste serie er oppskrytt.

- Tro meg, jeg har sett noen skrekkelige kamper i England. Men de sier likevel at de har verdens beste liga, sa Strachan.

- Celtic ville hevdet seg i England
Og fortsatte:

- Jeg vet at den skotske ligaen ikke holder et like høyt nivå som i England. Men det er ikke en stor forskjell. Hadde Celtic spilt i Premier League, ville forskjellen vært liten. Vi ville konkurrert på den øverste halvdel, slo Strachan fast.

Og i tirsdagens kamp mot Manchester United i Champions League viste Strachans menn i Celtic at de i perioder var fullt på høyde med den tabellederen i Premier League.

- Jeg er skyldig av å tidligere skryte for mye av motstanderlaget fremfor å stole på mitt eget lags ferdigheter. Derfor fokuserte jeg ikke må Manchester Uniteds ferdigheter før kampen, sa Strachan.

Jevnspilt kamp
Oppgjøret på Celtic Park ble en jevnspilt affære - uten de helt store målsjansene til noen av lagene i førsteomgang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (foto: ap/scanpix)

Hjemmelaget produserte imidlertid en rekke store sjanser i andreomgang, men Uniteds solide sisteskanse Edwin van de Sar tok seg av både Shunsuke Nakamura, Thomas Gravesen og Jan Vennegoors avslutninger.

Men - ti minutter før slutt lykkes det endelig for Celtic å score.

Nakamura sendte hjemmelaget i ledelsen på et vakkert frispark fra rundt 30 meter.

Manchester United jaget desperat utligningsmålet de siste ti minuttene av kampen, og tre minutter før slutt fikk gjestene straffe etter en Celtic-spiller tilsynelatende handset innenfor egen 16-meter.

Men Louis Sahas straffespark ble mesterlig reddet av Celtics keeper Artur Boruc, til ellevill jubel fra Celtics entusiastiske hjemmefans.

Nakamura matchvinner
Dermed vant Celtic kampen 1-0, og seieren på eget gress i Glasgow sikret Celtic en stor sjanse til å gå videre fra gruppespillet.

Nå har nemlig både Manchester United og Celtic ni poeng, men Gordon Strachans menn topper gruppen på innbyrdes oppgjør.

Benficas 3-1-seier over Ståle Solbakkens FC København sendte portugiserne opp i sju poeng og en tredjeplass på tabellen.

Først i den siste runden i gruppespillet blir det avgjort hvilke lag som går til sluttspillet.

Celtic er allerede sikret seg avansement på grunn av innbyrdes oppgjør (2-3-tap på Old Trafford og 1-0-seier hjemme over Manchester United).

Manchester United må avgjøre det hele selv mot Benfica på Old Trafford den 6. desember. Celtic møter FC København i Parken i sin siste kamp.

Ferguson håper på Celtic
Sir Alex Ferguson var imidlertid før tirsdagens oppgjør mot Celtic ikke i tvil om hvem han ville ha med seg videre i turneringen fra gruppen.

- Jeg ville virkelig vinne mot Celtic, det var viktig for å bli nummer én i gruppen. Men samtidig vil jeg se Celtic som nummer to i gruppen. Det betyr mye for Celtic og for skotsk fotball om de går videre. Jeg ville at vi skulle gjøre vår jobb i Glasgow, det ville vi i København også, men da tapte vi 0-1, poengterte Ferguson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.