RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Chelsea ødelegger fotballen

Sist oppdatert:
Chelsea-eier Roman Abramovitsj får på pukkelen fra Uefa som mener milliardæren ødelegger utviklingen av unge, lokale talenter med sine spillerkjøp.

I tillegg får han kritikk for å prøve å kjøpe seg til snarlig suksess i Mesterligaen. Toppsjef i Uefa, Gerard Aigner, skal ifølge The Mirror være rasende og har varslet endringer for å hindre at en liknende russisk revolusjon skal skje i andre klubber.

Kan ikke gjøre noe

- Nå kan man ha et håndplukket superlag og vi kan ikke gjøre noe med det, sier Aigner. Noen kan kjøpe et lag og plutselig er de kandidater til å vinne mesterligaen. Jeg synes ikke fotball skal være sånn, legger han til.

Abramovitsj har handlet stjernespillere for vel 1,3 milliarder kroner i sommer. Damien Duff, Wayne Bridge, Claude Makelele, Adrian Mutu, Juan Sebastian Veron og Hernan Crespo er blant superstjernene.

Ødelegger grasrotfotballen

Aigner mener at Chelsea ødelegger grasrotfotballen ved å hente inn så mange superstjerner. Et eksempel: Veron og Makeleles ankomst har ført til minimalt med spilletid for den tidligere West Ham-playmakeren Joe Cole. Det vil Aigner til livs:

- Vi bør ha en regel som gjør at klubbene er nødt til å bruke hjemmedyrkede talenter. Dermed må klubbene jobbe mye bedre med de unge talentene.

- For øyeblikket er det for mange talentfulle unggutter på benken, legger han til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere