*Nettavisen* Sport.

- Chelsea til semifinale

Foto: (AFP/Scanpix)

Chelsea leder 4-2 før andre del av kvartfinalen mot Bayern München. TV 2 Nettavisen tipper at Chelsea setter rekord på veien til semifinale. Les siste nytt her.

12.04.05 20:17

Klikk her for å følge Champions League direkte!

BAYERN MÜNCHEN – CHELSEA
Olympiastadion klokken 20.45
Chelsea leder 4-2 etter første kamp
Vårt tips: 2-2

Bayern München må vinne 2-0 eller mer for å gå videre fra kvartfinalen mot Chelsea. Etter den første kampen å dømme, ser det ut som en vanskelig oppgave. Men Oliver Kahn er overbevist om at sjansene er gode.

- Navnet vårt taler for seg selv. På hjemmebane har vi vist at vi er en av maktfaktorene i europeisk fotball. Det er ganske realistisk at vi skal klare å holde konsentrasjonen oppe og score ett mål i hver omgang, mener Kahn.

Tyskerne gleder seg over at både Claudio Pizarro og Roy Makaay er spilleklare. Men i trener Felix Magaths øyne er den aller viktigste faktoren at ankeret Martin Demichelis er tilbake.

- Jeg er glad for at vi endelig har vår suksessformel tilbake, sier Magath.

TV 2 Nettavisen tror likevel ikke at Bayern klarer å slå ut Chelsea.

Chelsea har ikke tapt med mer enn ett mål på sine 33 siste kamper. Og londonklubben har scoret i 12 strake kamper i Champions League. Det er en rekord de deler med Manchester United. Scorer Chelsea også i kveld, vil de altså ha rekorden alene.

Det er over fem år siden sist Chelsea gikk av banen etter en Champions League-kamp uten å ha scoret mål. Sist det skjedde, var 29. februar 2000. Da tapte de 0-1 for Olympique Marseille.

Trener José Mourinho soner den siste kampen av sin karantene, og har ikke lov til å sitte på trenerbenken. Portugiseren vil være til stede på stadion for å følge kampen. Chelsea savner også Wayne Bridge, Paulo Ferreira, Scott Parker, Mateja Kezman og Arjen Robben.

INTER – AC MILAN
San Siro klokken 20.45
AC Milan leder 2-0 etter første kamp
Vårt tips: 1-1

Adriano er tilbake for Inter, til glede og inspirasjon for trener Roberto Mancini. 23-åringen har scoret syv mål i årets Champions League, og gir Inter tro på at de kan snu 0-2 til seier.

- Han er åpenbart ikke 100 prosent i form. Men han trenger ikke mer enn tre skudd på mål for å score tre mål. Han er uvurderlig i en kamp som denne, mener Mancini.

Mancini er klar over at Inter står foran en enorm utfordring. AC Milan er den kanskje største favoritten i årets Champions League. I fjor var AC Milan regjerende mestere, og ledet 4-1 over Deportivo La Coruna etter hjemmekampen, men tapte 4-5 sammenlagt.

- Hvis vi kan holde nullen i starten, og få et mål selv, så kan det inspirere oss til noe spesielt.

- Situasjonen er annerledes enn i La Coruni, ettersom vi ikke vil føle oss som bortelag i kveld. San Siro er vår bane, konstaterer Carlo Ancelotti, treneren til AC Milan.

AC Milan har holdt nullen i de fem siste kampene de har spilt i Champions League, og vil tangere rekorden til Ajax og Panathinaikos om de holder nullen også i returmøtet med byrivalen Inter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag