*Nettavisen* Sport.

- Christina har det veldig tøft

Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Vladimir Vukicevic savner søsteren.

22.05.13 10:07

Vladimir Vukicevic må klare seg uten storesøsteren Christinas selskap på friidrettsbanen i år. Det synes 22-åringen er leit.

Christina Vukicevic har gitt opp sesongen etter en operasjon i foten. Kanskje er karrieren over. 25-åringen har innrømmet at hun er usikker på veien videre. Broren skulle gjerne hatt henne med denne sesongen.

– Det er selvfølgelig synd. Hun har vært bærebjelken og banet vei. Dessverre er hun skadet nok en gang. Hun har det veldig tøft, og det er ikke lett å komme tilbake fra så mange skader. Hun må prøve å få ny giv i hverdagen og motivere seg. Hun prøver så godt hun kan, forteller Vladimir Vukicevic.

– Som eneste representant for familien på friidrettsbanen i år, ønsker jeg å gjøre det veldig bra, sier hekkløperen til NTB.

To mesterskap
Vladimir Vukicevic satser mot både U23-EM og VM i år. I U23-EM er han medaljekandidat, men for å nå VM i Moskva i august må han løpe rekordraskt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

I fjor satte han norsk rekord på 110 meter hekk med 13,55. Tiden er likevel ikke god nok til å komme til VM. A-kravet er 13,40, mens B-kravet er 5/100 bedre enn rekordtiden hans. Uten at det gjør hekkløperen stresset.

– Fem hundredeler er veldig lite. Hvis jeg plutselig treffer på alle hekkene, tjener jeg en tidel eller to. Jeg tror det definitivt er innen rekkevidde, men ting må klaffe, sier Vukicevic.

I U23-EM har han store forventninger til seg selv. For to år siden ble det sjuendeplass. I år mener Vukicevic han er god nok for medalje.

– Nivået er ekstremt høyt på 110 meter hekk. For å ta medalje må du ha dagen og være i god form, men det er det jeg trener for. Jeg ser på medalje som realistisk, sier han.

Under sesongoppkjøringen tilbrakte han fem uker i Florida. Småsykdom har gjort at han har måttet utsette sesongstarten til Bislett Games 13. juni.

Støy
Faren og trener Petar Vukicevic har måttet kjempe mot dopinganklager, men saken ble henlagt av Antidoping Norge. Han fikk ikke fornyet engasjementet sitt med Norges Friidrettsforbund, men har fortsatt som trener for sønnen.

Vladimir Vukicevic liker ikke å snakke om bråket og sier han har lagt det bak seg. Under innendørs-EM hadde han med faren, som fikk serbisk akkreditering, som trener.

– Jeg synes det var hyggelig at han var der, og han hjalp meg veldig. Det er det viktigste. Han er en fantastisk trener og hadde flere utøvere der. Både Line Kloster og jeg satte norsk rekord. Det er veldig bra uttelling, mener Vladimir Vukicevic. (©NTB)

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.