*Nettavisen* Sport.

- City er som en tysk 2. divisjonsklubb

Foto: Montasje/AFP/Scanpix

Bare pengene er forskjellen, mener Bayern-profil.

27.09.11 16:08

Tirsdag møtes den tyske storklubben Bayern München og den engelske toppklubben Manchester City til duell i Champions League.

De lyseblå fra England er med i turneringen for første gang, mens tyskerne har lang tradisjon i europacupen og var sist i finalen i 2010.

Manchester City har de siste sesongene kjøpt en rekke profilerte spillere, takket være penger fra klubbens rike eiere. I løpet av kort tid har det blitt bygd et nytt stjernelag.

- Unfair play
Den tyske ligaen har derimot lenge vært en av de mest økonomisk fornuftige i europeisk fotball. Klubbene jobber kontinuerlig og målet er en langsiktig økonomisk trygghet.

Tidligere toppspiller, og direktør i Bayern München, Karl-Heinz Rummenigge, mener at fotballen for øyeblikket er urettferdig og 55-åringen er svært kritisk til såkalt økonomisk doping.

- I ordene «Financial Fair Play» ligger sannheten. Det er tydelig at det for tiden er unfair play når det gjelder økonomi, sier Rummenigge ifølge DRadio.

- Det er helt klart. Vi lever i en fotballverden der rike arabere, russere og italienere spiller en svært sentral rolle, fortsetter den tidligere landslagsspilleren.

- Alt er dyrt
55-åringen mener at de økonomiske musklene klubber som for eksempel Manchester City og Chelsea viser, kan skade fotballen på lang sikt.

- Bare på grunn av pengene sine kan de sikre seg de beste spillerne og slik sett forbedre lagene sine. Jeg mener at dette må forandres i framtiden, sier Rummenigge.

Tyskeren mener at de store pengene mange klubber er villige til å betale for å få stjernespillere, bare viser at klubbene i utgangspunktet ikke er så flinke med driften.

- Når lag som City, Chelsea eller Inter punger ut fyrstelige summer for spillere, viser det at de egentlig er på samme nivå som tyske annendivisjonsklubber, sier han.

- Alt er så dyrt. Overgangssummene, lønnen, alt. UEFA har jo funnet ut at 60 prosent av alle profesjonelle klubber i Europa går med underskudd, sier 55-åringen.

- I testfase
Rummenigge er også usikker på hvordan flere av de «rike» klubbene skal klare å håndtere de økonomiske begrensningene som UEFA ønsker å innføre.

- Sjeikene som eier disse klubbene har lovet Michel Platini at de vil følge de nye reglene. Vi er nå i en testfase. Det er i denne fasen at klubben må forandre sin politikk.

- Spesielt klubbene som taper store penger hvert eneste år. Noen klubber har gjort dette bra og har gitt inntrykk for at de er klare for fortsettelsen, sier Rummenigge.

Du kan følge oppgjøret mellom Bayern og City i Nettavisens livesenter

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.