*Nettavisen* Sport.

- City ville by 1,4 milliarder for Ronaldo

Foto: Reuters/Scanpix

Spansk avis hevder Real Madrid takket nei til det som ville blitt verdens dyreste overgang.

06.09.12 20:11

Madrid-avisen AS hevder torsdag at Real Madrid nylig avslo et bud fra Manchester City på Cristiano Ronaldo.

Avisen mener å vite at budet skal ha vært på hele 1.4 milliarder kroner, en overgangssum fotballverden aldri tidligere har sett maken til.

Det er selvsagt på sin plass å ta dette med en klype salt, men AS har tidligere vist at de har svært gode kilder innenfor Real Madrids klubbkontorer.

La inn bud i sommer
City skal ha sett sitt snitt til å kapre Ronaldo, etter den siste tidens spekulasjoner om at superstjernen er misfornøyd med tilværelsen i Spania.

- Jeg er lei meg og klubben vet hvorfor. Det er derfor jeg ikke feiret målene. Jeg er ikke fornøyd. Alle i klubben vet hvorfor, sa Ronaldo til spanske medier etter at han nektet å feire målene han scoret mot Grenada forrige helg.

City-eier sjeik Mansour skal nå være fast bestemt på å hente Ronaldo tilbake til Manchester, den blå delen av byen vel å merke.

I sommer skal sjeiken ifølge AS ha kontaktet Ronaldos agent Jorge Mendes og fortalt ham om budet. Reals president Florentino Pérez skal ha avslått det smått utrolige budet umiddelbart etter at han ble informert.

De engelske seriemesterne skal samtidig ha forespeilet Ronaldo en lønn på 147 millioner kroner i året. Det ville gjort ham til verdens best betalte fotballspiller, sammen med Samuel Eto'o i russiske Anzji.

Ville ikke ha Ronaldo-spørsmål
Siden Ronaldo skrev under for Real Madrid i 2009, har han - medregnet alle turneringer - scoret 150 mål på 149 kamper. Real-manager José Mourinho ble spurt om Ronaldo på torsdagens pressekonferanse, men trenerlegenden nektet å si noe.

- Jeg er klar til å snakke om alt, og jeg har svart på spørsmålene deres ærlig og oppriktig, men ikke spør meg om Cristiano. Dere må forstå det. Ikke insister, sa Mourinho ifølge AS.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty/All Over Press

Selv måtte Ronaldo rykke ut på sin twitterkonto onsdag for å dempe spekulasjonene som har blusset opp etter uttalelsene om at han var lei seg.

- Mine uttalelser om at jeg var lei meg har ført til stort oppstyr. Jeg blir beskyldt for å ønske mer penger, men en dag kommer jeg til å vise at det ikke er tilfelle. Slik det er nå, garanterer jeg Real Madrid-fansen at min motivasjon og lidenskap om å vinne alle turneringer ikke vil påvirkes, skriver Ronaldo.

Verdens dyreste
Portugiseren innehar fortsatt rekorden som verdens dyreste spiller, da han i 2009 forlot Manchester United for omkring 825 millioner kroner.

Da Ronaldo forlot United, uttalte han at den utenomjordiske overgangssummen kunne forsvares.

- Jeg synes summen er grei. Hvis Manchester United og Real Madrid er enige om den prisen, er det ingenting mer å si, lød det fra Ronaldo.

Det spørs hva han sier hvis den prisen dobles - og vel så det.

PS: Ronaldo har en utkjøpsklausul i kontrakten med Real Madrid. Den skal være på 8,5 milliarder kroner.

Her kan du se en reportasje om Ronaldos misnøye i Real Madrid:

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', '78AED69A3DBF44D6A337E0CB1034865B', 'mxmnuofrphi81iu3246l1j2vn', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-mxmnuofrphi81iu3246l1j2vn', 'eplayer14');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.