*Nettavisen* Sport.

- Contador frikjent

Foto: Jaime Reina (AFP/Scanpix)

Marca melder at Alberto Contador slipper unna dopingstraff.

15.02.11 12:44

«Konkurransekomiteen i RFEC (det spanske sykkelforbundet) har bestemt seg for å frikjenne Alberto Contador etter hans positive clenbuteroltest fra fjorårets Tour de France», skriver den spanske storavisen Marca, mandag ettermiddag.

Utenfor? Bli venn av procycling.no på Facebook, da vel! ;)

Forbundet valgte opprinnelig å idømme den 28 år gamle Saxo Bank-SunGard-rytteren en ettårig utestengelse. Contador anket saken, og de siste dagene har flere spanske medier meldt at det mest sannsynlig ville ende opp med en frikjennelse.

Bordtennisspiller banet vei
Ifølge Marca er det blant annet saken mot bordtennisspilleren Dmitrij Ovtcharov som har vippet pendelen i spanjolens favør.

- De fire medlemmene i komiteen utferdiger i dette øyeblikk skrivet der de vektlegger WADAs (verdens antidopingbyrå) beslutning i dopingsaken mot bordtennisspilleren Dmitrij Ovtcharov, skriver Marca på sine nettsider.

Les også: Én av disse gir Contador håp

Bordtennisspilleren ble frifunnet for clenbuterolbruk tidligere denne måneden. 22-åringen testet positivt etter en turnering i Kina og oppga forurenset kjøtt som forklaring på funnet. Etter intensiv testing ble det også funnet spor av stoffet i prøvene til Ovtcharovs lagkamerater.

Ga fra seg hårprøve
Det tyske bordtennisforbundet har hele veien valgt å støtte utøveren under behandlingen av dopingsaken. Utøveren ga fra seg en hårprøve som ikke viste spor av det forbudte stoffet. Da den tyske landslagsspilleren ble frikjent, valgte WADA å droppe anken av beslutningen inn for CAS (idrettens voldgiftsdom).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Petr Josek

Alberto Contador testet positivt på clenbuterol etter den andre hviledagen av fjorårets Tour de France. Han har hele tiden nektet skyld og har gitt et biffmåltid han inntok underveis i rittet skylda for at det forbudte stoffet fantes i kroppen hans i fire påfølgende dager under rittet.

Dersom dopingdommen hadde blitt stående, hadde Contador mistet Tour de France-tittelen fra 2010, sjansen til å forsvare den og kunne gått en uviss framtid i møte som lagkaptein for laget til Bjarne Riis.

Håper på comeback i Algarve
El Paìs, en annen av Spanias største aviser, tror også det går mot en frifinnelse i saken. Avisen skriver at RFEC (det spanske forbundet) vil informere Contador tirsdag.

Utøveren og hans rådgivere har bygd opp ankesaken rundt artikkel 296 i sykkelforbundets regelverk. Der heter det at en utøver kan frikjennes dersom han «ikke kan klandres» eller «opptrådde uaksomt» da han fikk i seg det forbudte stoffer.

Les også: Saxo Bank avventer

UCI (det internasjonale sykkelforbundet) og WADA har én måned på seg til å ta saken inn for voldgiftsretten. Forbundet har allerede uttalt at de er tilfredsstilt med arbeidet deres spanske kolleger har lagt ned under behandlingen av dopingsaken. Og Ovtcharov-saken vil ventelig skape presedens for myndighetenes håndtering av slike saker i fremtiden.

Personene rundt rytteren fra Pinto fastholder at de ikke er blitt informert av forbundet om den endelige avgjørelsen:

- Vi har ikke mottatt noen offisiell beskjed ennå. Dersom dette stemmer, er det strålende nyheter. Men som sagt: All informasjon vi har i denne saken, kommer fra pressen, forteller Contadors talsmann Jacinto Vidarte til cyclingnews.com.

PS! El Paìs skriver at Contador håper å stille til start allerede under onsdagens åpning av det portugisiske etapperittet Algarve rundt. Han er således klartert for konkurranse på dagen, såfremt anken uteblir.

Hva mener du om dopingsaken mot Alberto Contador? Ta debatten i vårt nye diskusjonsforum!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag