*Nettavisen* Sport.

- Contador lever i skjul

Alberto Contador (Saxo Bank) Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Dopingutestengte Alberto Contador trener som en gal til årets Vuelta a España.

23.07.12 12:00

Mens Bradley Wiggins og Team Sky styrte årets Tour de France omtrent som de ville, trente «verdens beste etapperytter» som en gal i de spanske fjellene.

Det er selvfølgelig snakk om Alberto Contador.

Spanjolen har som kjent vunnet alle treukersrittene, touren (2007,2009), Giro d`Italia (2008) og Vuelta a España (2008). Nå jakter han sin andre seier i vueltaen.

Ifølge hans sjef (offisielt fra 5. august når dopingutestengelsen utløper, vår.anm.) i Saxo Bank-Tinkoff Bank, Bjarne Riis, har ikke Contador sløst bort tiden mens han har vært utestengt.

Les også: Derfor ble Contador utestengt

Gjør comeback i Eneco Tour
- Han har sett på alle etappene, og vi har allerede snakket litt om dem. Snart får vi ruteboken (som viser alle etappene i detalj, vår.anm.), og vi får sett hvem som stiller til start, og kan dermed for alvor forberede oss.

- Men det er egentlig rimelig simpelt, for det handler om at han skal vinne, sier Bjarne Riis til sporten.dk.

29-åringen gjør comeback under Eneco Tour (6.-12.8), et ritt som Edvald Boasson Hagen (Sky) har vunnet to ganger tidligere (2009 og 2011).

Les også: - Contador hadde vunnet touren

Da møtes Bjarne Riis og Alberto Contador for første gang på noen måneder.

- Når vi kommer dit skal vi legge en strategi over vueltaen. Vi ser på hvordan vi skal kjøre de forskjellige etappene, og så må vi ta det dag for dag når vi kommer i gang. Alberto Contador har levd mer eller mindre i skjul den siste tiden. Årsaken er at han vil konsentrere seg om treningen. Derfor gir han ingen intervjuer for øyeblikket.

Har ikke fulgt med på touren
Spanjolens pressesjef, Jacinto Vidarte, forteller at Contador ikke har hatt mulighet til å se mye av årets Tour de France fordi han har trent selv.

- Han konsenterer seg fullt ut om sitt comeback i vueltaen. Nå trener han veldig hardt, og har kjørt gjennom flere av etappene. Eneco Tour blir hans comeback, og der vil Riis og Contador få muligheten til å snakke om hvordan de skal angripe Vuelta a España, sier Vidarte til sporten.dk.

Årets Vuelta a España skal ifølge rapportene passe Contador som hånd i hanske. Det er syv fjelletapper, hvorav seks av dem avsluttes på toppen av et fjell. Rittet startet i Pamplona med en kort lagtempoetappe på 16,2 kilometer, som ikke vil skille lagene nevneverdig. Det er én tempoetappe, som kommer midtveis i rittet. Det er kun 40 kilometer lang og inneholder blant annet en tredjekategori. Perfekt for Contador med andre ord..

Men det mangler ikke på sterke konkurrenter. Joaquim Rodríguez (Katjusja), Tour de France-toer Christopher Froome (Sky), Roman Kreuziger (Astana), Igor Anton (Euskalte-Euskadi), Damiano Cunego (Lampre-ISD), Jurgen Van Den Broeck (Lotto Belisol Team), fjorårsvinner Juan Jose Cobo (Movistar) og Giro d`Italia-treer Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM) har alle meldt sin ankomst.

Sky-sjef Dave Brailsford uttalte nylig til The Guardian at det britiske mannskapet vil vinne Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a Espana innnefor det samme året.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jaime Reina

Hva med Andy Schleck?
Andy Schleck (RadioShack-Nissan) fortalte også at han vil sykle det spanske treukersrittet som starter 18. august da han meldte avbud til årets Tour de France grunnet skade. Men ifølge de siste rapportene sliter han fremdeles med helsen etter bruddet i bekkenet.

- Jeg tror ikke at det blir en duell mellom de to. Hvis Andy kjører, så tror jeg ikke at han er i den formen som kreves for å kjempe om seieren. Jeg tror han vil kjøre for å komme i form igjen. Etter hva jeg har hørt, så har han ikke trent stort, og trenger man for å vinne, avslutter Bjarne Riis.

Her kan du se alle Vuelta a España-etappene!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.