RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Contador overrasket meg

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Spanjolens nye lagkamerat snakker ut om sine opplevelser på lagets første samling.

Nicolas Roche ble hentet til Saxo-Tinkoff (som laget nå kaller seg) foran neste sesong for å hjelpe Alberto Contador til nye triumfer.

Den irske klatreren har frem til nå i karrieren holdt seg på franske lag, hvor han har vært sikret en kapteinsrolle. Nå er ting snudd på hodet og alt handler om å bidra til å sørge for at Contador vinner de største rittene.

- Jeg er fornøyd med å starte på et nytt eventyr. Etter å ha vært åtte år på franske lag er jeg nysgjerrig. Jeg har opp gjennom årene blitt fortalt at jeg på et eller annet tidspunkt bør prøve meg i et av de større utenlandske lagene. Når jeg nå var 28 år var timingen riktig, uttaler Roche til Velonation.

- Trodde ikke han snakket så mye
Han bedyrer at han ikke har gitt opp å kjøre inn egne resultater, men at det viktigste først er å lære av de beste, før han legger sjelen i å kjøre for topplasseringer i Tour de France igjen.

Og best av de beste er Alberto Contador. Spanjolen har vunnet en Grand Tour hvert år siden 2006 (sett bort fra den perioden han fikk resultatene strøket grunnet dopingdommen), og er lagets ubestridte kaptein.

Se også:- Nå må du padle, Breschel!

Roche innrømmer at han ikke visste så mye om personen Contador før han dro på lagets to uker lange samling på Gran Canaria. Men etter å ha spilt fotball, kjørt jetski og vært på seiltur sammen, føler iren at han har et bedre innblikk i hvem spanjolen egentlig er.

- I ritt er ikke Contador den personen som snakker mest. Jeg har alltid sagt at han er veldig diskret. En person som sier takk når du slipper han frem, men ellers er veldig stille.

- Men da jeg tilbrakte en dag sammen med han, Roman Kreuziger og Chris Anker Sørensen var han veldig utadvendt og snakkesalig. Vi fire hadde en god prat, sier Roche.

Han forteller også om en sykkelstjerne som bryr seg om folk han har rundt seg.

- Den ene dagen var vi på et sykehus som behandler barn med kreft. Det var meg, Kreuziger og Contador. Hverken jeg eller Kreuziger snakker særlig godt spansk, men Contador snakket med hvert enkelt barn i fem til ti minutter. De var i den syvende himmel, forklarer Roche.

Tour de France og Vuelta a España?
De fire blir også Saxo-Tinkoffs store håp når terrenget blir kupert. Roche tror en slik stor samling som laget har hatt nå, hvor alle som står på lønningslisten til laget har vært med, kan bli en viktig suksessfaktor.

- Det er en fin måte å bryte isen på. Jeg kjente mange fra før etter å ha trent med dem og konkurrert mot dem siden junioralderen. Dette er definitivt en større samling en jeg har opplevd i Ag2r.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det store målet til Roche denne sesongen blir Tour de France. Men den sterke iren, med etternavnet som legger litt ekstra plass på deg, håper også å få noen egne sjanser.

- Forhåpentligvis får jeg kjøre min egen sammenlagtsjanse i vueltaen. Det er det jeg ønsker, men det er så tidlig på sesongen at det er liten vits i å snakke om det nå.

Lite snakk om lisens
Roche forteller også at det har vært overraskende lite snakk om Saxo-Tinkoffs kamp om World Tour-lisens på samlingen.

Det danske laget er i stor fare for å miste sin plass i sykkelsportens øverste liga, og dermed blir tvunget til å sette sin lit til invitasjoner fra arrangørene.

Det er ventet at avgjørelsen i den saken kommer 10. desember.

Hele intervjuet med Nicolas Roche kan dere lese her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere