RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AM (©TDWSport.com)

- Contador vinner

Sist oppdatert:
Laurent Jalabert tror Alberto Contador vinner onsdagens sykkelklassiker.

Laurent Jalabert er som en Fleche Wallone-ekspert å regne etter hans seire i 1995 og 1997. Franskmannen tror Alberto Contador vil være den sterkeste rytteren opp Mur de Huy på onsdag.

Jalabert tror Contador gjør lurt i å satse alt på én klassiker, spanjolen kjørte nemlig ikke Amstel Gold Race og vil heller ikke være på startstrek i Liège-Bastogne-Liège.

- Jeg tror Gilbert vinner Liège-Bastogne-Liège, men jeg tror Contador vinner Fleche Wallone fordi han ikke kjører i Liège. Han kommer til å gi alt på onsdag, uttalte Jalabert i l'Equipe.

Contador ble tredjemann i fjorårets utgave, bak verdensmester Cadel Evans og Joaquim Rodriguez. Saxo Bank-rytteren sa til cyclingnews under Vuelta a Castilla y Leon at nettopp Fleche Wallone er et av hans største mål denne sesongen.

- Jeg ser frem til Fleche Wallone og selvsagt Giro d'Italia, som er det største målet i denne delen av sesongen, fortalte Contador.

- Ikke en vanlig klatring
Jalabert forklarer at spanjolen gikk for tidlig i 2010.

- Han var for selvsikker, men Muren er ikke en vanlig klatring. Du må være på ditt beste og være veldig sterk. Contador manglet erfaring i fjor. Nå får han en ny sjanse, sier Jalabert.

Her kan du se Contadors angrep i fjorårets Fleche Wallone!

Kjenner du ikke til Mur de Huy? Her er de harde fakta: Stigningen er 1,3 kilometer lang med en gjennomsnittelig sitgningsprosent på 9,3. De skal over den ved tre anledninger, med 131 km til mål, med 29,5 km til mål og til sist ved målgang på toppen av Muren.

Hvordan beherske den?
Laurent Jalabert forklarer hvordan man skal kjøre den legendariske stigningen. Bakken har markert målgang i Fleche Wallone siden 1983.

- Hvis det er en stor gruppe i bunnen av Muren, som det har vært de siste årene, må du bruke masse krefter på å posisjonere deg godt. Er du plassert i fronten av feltet kan du kontrollere og angripe på rett tidspunkt. Du må være i stand til å dømme innsatsen din før du gir alt på slutten. Du ligger alltid helt på grensen. Muren er 1,3 kilometer lang, så du kan ikke gå for tidlig, sier franskmannen.

Hvem som behersker Mur de Huy best får du vite på procycling.no, vi følger rittet LIVE!

Evans ute
Regjerende mester Cadel Evans er ikke tilbake etter at han pådro seg en skade på trening for omlag tre uker siden.

- Uten Cadel vil vi ha en mer offensiv strategi gjennom hele rittet, sier John Lelangue, sportsdirektør i BMC, til velonation.

Contador vil savne australieren i Belgia.

- Jeg synes det er skikkelig synd, for han er en rytter som spesialiserer seg i denne typen ritt. Han har vunnet tidligere og i ritt som dette vil man alltid teste seg mot de aller beste rytterne. Nivået blir ikke like høyt i hans fravær, mener Alberto Contador.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere