- Contadors skjebne avgjøres i 2011

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Sykkelpresidenten går langt i å antyde at spanjolen får strafferabatt.

13.12.10 15:17

Siden sykkel-VM i starten av oktober, har sagaen rundt Alberto Contador vært det heteste samtaleemnet innenfor sykkelsporten. Dopingsaken fortsetter også inn i det nye året, ifølge UCI-president Pat McQuaid.

- Det internasjonale sykkelforbundet har blitt kritisert fordi vi ikke har kommunisert godt nok i denne saken, men dette er ikke et klassisk tilfelle av doping, forteller McQuaid til L'Équipe ifølge cyclingnews.com.

Contador ble som kjent tatt for en mikroskopisk dose av det forbundet stoffet clenbuterol under en av hviledagene i årets Tour de France.

Raskt svar fra Contador
Siden har spanjolen skyldt på inntak av forurenset kjøtt, mens WADAs ekspertise forsøker å ettergå den påstanden i sømmene.

Den nye pipelyden til sykkelpresidenten, bærer langt på vei bud om at 27-åringen i beste/verste fall mottar en kortvarig utestengelse.

- I slutten av august ga vi sammen med WADA rytteren en sjanse til å forklare seg. 24 timer senere fortalte han at det dreide seg om forurenset mat. Vi har spurt noen eksperter om å vurdere om den forklaringen er plausibel. De vil ikke ta en avgjørelse innen neste år.

Forskjellig dop, forskjellig straff
McQuaid har ved flere anledninger tatt til orde for at utestengelsene bør utvides til fire år. Herunder skiller han imidlertid på forbrytelse og straff:

- I utgangspunktet er jeg for lengre straffer. Det bør automatisk utdeles en fireårig karantene ved misbruk av EPO (bloddoping). Vi kommer med et forslag til de nasjonale forbundene i nær fremtid. Det er viktig at vi er på lag med dem, ettersom dette aldri hadde gått igjennom dersom vi var prisgitt Idrettens voldgiftsdom.

- Lette og tunge stoffer bør behandles forskjellig. EPO er alvorlig, mens et stoff som ventoline (astmamedisin) bør utløse en karantene mellom seks og ni måneder, mener McQuaid.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag