RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Costa er et beist av en spiss

KLEDD AV: Diego Costa ble forsøkt avkledd av Martin Skrtel, men spanjolen svarte med å bli matchvinner.
KLEDD AV: Diego Costa ble forsøkt avkledd av Martin Skrtel, men spanjolen svarte med å bli matchvinner. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Diego Costa ble forsøkt avkledd hele kampen - svarte med å bli matchvinner.

LIVERPOOL - CHELSEA 1-2:

Forrige gang lagene møttes var rollene helt annerledes. Den gang ledet Liverpool Premier League, og kunne med seier over Chelsea omtrent sikre seg ligagullet i Premier League.

Denne sesongen ser det ut til at Chelsea allerede har avgjort ligaen, etter kun 11 seirekamper.

Diego Costa var tilbake fra start for Chelsea, etter en tids skadefravær, og spanjolen virket meget spillesugen.

Han og Martin Skrtel var stadig innblandet i tøffe dueller, og Costa fikk ved ett tilfelle revet i stykket drakten sin i en av duellene.

Costa, som er toppscorer i Premier League denne sesongen, svarte imidlertid med å bli matchvinner for London-laget, og Jose Mourinhos menn ser tilnærmet uslåelige ut denne sesongen.

- Costa er et beist av en spiss, skrøt Gary Lineker på Twitter underveis i kampen.

Like før slutt ble Liverpool snytt for straffespark, etter at Gary Cahill handset ballen. Dommeren vinket spillet videre, til store protester fra Liverpool-spillerne.

Tok sjansen
Chelsea-manager Jose Mourinho var strålende fornøyd med seieren etter kampen.

- Det var en fantastisk prestasjon. Alle spillerne var gode i dag, og de hadde full kontroll som lag, forteller Mourinho, ifølge BBC etter kampen.

Cesc Fabregas var et usikkerhetsmoment før lørdagens storoppgjør på grunn av en skade, men Mourinho valgte å ta sjansen på å bruke ham.

- Jeg må skryte litt ekstra av ramires og Fabregas, og også til det medisinske apparatet. De har jobbet fantastisk med dem. Fabregas er usikker til neste kamp. Det medisinske apparatet, med meg, tok en risiko med å bruke dem i denne kampen.

Mange tror Chelsea allerede har avgjort Premier League, og Mourinho innrømmer at laget ligger godt an i kampen om tittelen.

- Det er en umulig jobb å gå ubeseiret gjennom sesongen. Jeg tror vi kommer til å tape en kamp. Vi har en meget god sjanse til å vinne tittelen, men flere klubber er også med i kampen. Alt jeg kan si, er at vi er høstens mestere, avslutter han.

Frisk åpning
Hjemmelaget så friske ut allerede fra avspark, og etter et snaut halvminutt sendte Emre Can ut et varselsignal om hva som var i vente, da han hamret ballen via John Terry og kun centimetere utenfor Chelsea-målet.

Gjestene ga fra seg mye rom og plutselig fikk Raheem Sterling god tid med ballen høyt i banen. Han fant Can, som igjen var på skuddhold. Tyskeren klemte til på nytt, og nok en gang tok ballen i en Chelsea-stopper, denne gang Gary Cahill. Der første forsøk snek seg utenfor, hadde Can og Liverpool marginene med seg denne gangen. Thibaut Courtois var utspilt og kunne bare se hjelpeløst at ballen klistret seg i nettmaskene.

SCORET: Emre Can scoret kampens første mål.


Drømmestarten var et faktum for rødtrøyene, uten at det tok lang tid før en av lagets store svakheter sørget for utligning.

Defensiv dødball har nemlig ikke vært Liverpools venn denne sesongen, og heller ikke denne kampen maktet man å holde motstanderen unna på hjørnespark.

John Terry fikk av gårde den første avslutningen, men Simon Mignolet reddet mesterlig. Returen havnet imidlertid rett i beina på Gary Cahill som sendte i vei et nytt forsøk. Igjen var Mignolet på ballen, men denne gang akkurat for sent til å holde ballen over mållinjen, og dermed sto det likt etter et kvarters spill.

Resten av omgangen var en jevnspilt affære, hvor begge lag hadde gode skuddmuligheter som ble blokkert.

Mye fokus var det også på duellen mellom Martin Skrtel og Diego Costa, som stadig var i tottene på hverandre.

Sistnevnte gjorde sitt ytterste for å provosere Liverpool-spilleren, som ved en anledning var oppe med hånda i spanjolens ansikt.

Diego Costa
Andreomgangen startet i et forrykende tempo, og syv minutter inn i omgangen forsøkte Diego Costa seg på det spektakulære, men brassesparket gikk et stykke over mål.

Et par minutter senere var Raheem Sterling frempå med skuddfoten, men Curtouis var raskt nede i hjørnet og reddet ballen.

SCORET: Diego Costa scoret nok et mål i Chelsea-drakta.


Chelsea satte igang en rask kontring etter redningen, og Hazard hamret til fra kanten av sekstenmeteren, men en Liverpool-forsvarer fikk blokkert forsøket.

Costa var kanskje den mest sentrale spilleren for Chelsea, og etter 66 minutter var spanjolen på rett plass.

Cesar Azpilicueta dro seg fint ned på dødlinjen på venstrekanten, før han la et godt innlegg inn i feltet. Etter at ballen hadde oppført seg som kula i et flipperspill, endte den til slutt opp hos Costa.

Han gjorde ingen feil, og hamret ballen inn i nettmaskene bak en sjanseløs Mignolet.

Tre minutter før full tid fyrte Jordan Hendersen av fra sekstenmeteren. Gary Cahill stoppet ballen med armene, og Liverpool-spillerne krevde straffespark.

Dommeren valgte å vinke spillet videre, noe reprisene viste at var en feil avgjørelse.

Liverpool forsøkte febrilsk å slå tilbake i kampen, men et meget godt organisert Chelsea-lag holdt unna for hjemmelagets forsøk.

Flere scoringer ble det ikke, og dermed troner fortsatt Chelsea på toppen av Premier League, mens Liverpool innehar 7.-plassen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere