*Nettavisen* Sport.

- Cupfinalen er størst

Daniel Berg Hestad er innstilt på å gi absolutt alt for å få oppleve en ny cupfinale.

22.09.05 07:37

- Jeg spilte og vant min første og hittil eneste cupfinale i 1994. Det var en fantastisk opplevelse, kanskje mitt aller beste fotballminne. Cupfinalen er den største enkeltstående kampen en fotballspiller kan oppleve, sier Daniel Berg Hestad.

Ingen undervurdering
I sommer vendte 30-åringen hjem fra proffeventyret i nederlandske Heerenveen. Nå kan hjemkomsten bli kronet med en cuptittel umiddelbart. Bare to hindre står mellom Molde og kongepokalen.

Det første av dem er førstedivisjonslaget Hønefoss på Molde stadion torsdag kveld. Vertene er selvfølgelig storfavoritter, men Berg Hestad avviser at det kan bli aktuelt å ta lett på oppgaven.

- Selvfølgelig gjør vi ikke det. De har ikke tapt på år og dag, og har slått ut flere eliteserielag tidligere, poengterer Berg Hestad overfor TV 2 Nettavisen.

Selvtilliten tilbake
Likevel er han optimist – både i forhold til semifinalen og cupen totalt sett.

- To kamper skiller oss fra cupseier. Akkurat nå handler det bare om Hønefoss. Vi har fått tilbake mye av selvtilliten og entusiasmen de siste kampene, og derfor har jeg stor tro på at vi skal klare det.

Cupen er et kjærkomment avbrekk fra bunnstriden i eliteserien. For selv om en kongepokal rager høyt, betyr overlevelse i eliteserien mer enn alt annet.

- Jobben ikke gjort
- Vi har ligget i bunnen i stort sett hele år. Vi er klare over posisjonen vår og vet at jobben ikke er gjort ennå. Vi bør nok vinne to kamper til for at plassen skal være berget, sier Daniel Berg Hestad.

At forhåndssalget av billetter har gått tregt foran semifinalen, bekymrer ham ikke.

- Sånt kan ikke vi spillerne tenke på. Men selvfølgelig håper jeg at det blir mye folk og mye trøkk. Det vil være en fordel for oss.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag