RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

- Da Gattuso nektet å testes, var det ingen som sa noe

Sist oppdatert:
Franco Pellizotti mener fotballspillerne slipper for billig unna.

Franco Pellizotti ble suspendert på grunn av mistenkelige blodverdier i forkant av Giro d'Italia. I slutten av oktober ble det klart at det ikke fantes nok beviser mot Pellizotti, og han ble frikjent.

Italieneren tar nå et oppgjør med det han mener er dobbeltmoral hos de italienske antidoping-myndighetene.

- Når jeg snakket med Ettore Torri, sa han at «for meg kunne du gjerne kjørt giroen», forteller Pellizotti til Il Gazzettino.

Torri er antidopingsjefen i Italia som ble sitert på at «alle syklister doper seg» i et intervju med nyhetsbyrået AP. 78-åringen er i etterkant blitt saksøkt av sykkelteamet Liquigas på grunn av uttalelsene.

LES MER: Liquigas saksøker antidopingsjef
LES MER: - 90% av rytterne doper seg

- Men så er jo Torri mannen som hastet til Torino og fikset alt da Fabio Cannavaros positive test ble blåst opp. Jeg hadde ingen venner høyt i systemet, så jeg måtte vente seks måneder før sannheten kunne komme for en dag, sier Pellizotti.

Fotballspillerne får annen behandling
Cannavaros sak ble avslørt i oktober 2009. Den italienske fotballspilleren testet positivt for kortison. Cannavaro forklarte at han brukte stoffet for å behandle et bistikk, men hadde ikke fått tilstrekkelig dokumentasjon for bruk av stoffet da han ble testet. Han møtte derfor Torri for at han skulle løse saken.

Pellizotti trekker også frem saken til Gennaro Gattuso og Giuseppe Pancaro i 2005. AC Milan-spillerne nektet å bli testet etter å ha blitt utvalgt til en tilfeldig test etter en kamp mot AS Roma.

- Når Gattuso nektet å testes, var det ingen som sa noe, sier Pellizotti.

- Hadde en syklist sagt det samme, ville han automatisk blitt utpekt som doper. Det er dobbelmoral.

Vil ha erstatning fra UCI
Pellizotti mener hans egen sak kan forklares med høydetreningen han gjennomførte i sesongforberedelsene, og ikke bloddoping.

- Paradoksalt nok er en av grunnene til dette rotet at jeg alltid har hatt ganske normale blodverdier, forteller andremann fra Giro d'Italia i 2008.

Vinneren av klatretrøya i Tour de France i 2009 uttaler at han vil søke om erstatning fra UCI etter at han gikk glipp av en av de viktigste sesongene av hans karriere.

Geox og Team Sky skal være de som leder kampen om 29-åringens signering foran neste sesong.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere