- Da jeg sparket ifra, glapp skiene

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Tora Berger slet i sporet, men nektet å skylde på skiene.

10.01.14 15:55

Gabriela Soukalova fra Tsjekkia vant fredagens 15-kilometer i skiskyting i Ruhpolding, da de norske jentene slet i langrennssporet.

Tora Berger hadde, som Soukalova, kun én bom på fire skytinger, men i mål var Berger 1 minutt og 3 sekunder bak den tsjekkiske jenta. Det holdt kun til en 5. plass for Berger.

- Dårlige ski
Mye tydet på at de norske jentene hadde svært dårlige ski fredag, men Berger ville ikke skylde på utstyret.

- Jeg tror det var mer føret som var problemet. Jeg fikk ikke til å gå skikkelig i dag. Det ble veldig isete, sier Berger til NRK etter løpet.

- Da jeg sparket ifra, glapp skiene. Følelsen var ikke spesielt god i dag, men jeg gjorde mitt beste og er fornøyd med skytingen min, sier Berger.

NRKs skiskytterekspert Ola Lunde var imidlertid klar på at de norske jentene hadde dårlige ski.

- Vi kan slå fast at de ikke hadde gode ski, selv om de ikke vil innrømme det, sa Lunde under NRKs TV-sending fra løpet.

Domratsjeva sprakk
Darja Domratsjeva så lenge ut til å stikke av med seieren, men med to bom på siste skyting ble det «kun» en 2. plass for den hviterussiske jenta.

Veronika Vitkova ble nummer tre - 38 sekunder bak lagvenninnen.

Ann Kristin Flatland hadde, som Berger, en god dag på standplass da hun kun stod igjen med én bom etter fire skytinger. Flatland ble til slutt nummer 12.

Tiril Echoff måtte fredag nøye seg med en 25. plass, mens Elise Ringen ble nummer 28.

Vi fulgte rennet direkte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.