*Nettavisen* Sport.

- Da må han score 1283 mål

Foto: AFP/Reuters

Pelés respekt for Lionel Messi er ikke spesielt stor.

25.06.11 16:32

Bare gudene vet hvor mye tid brasilianske Pelé og argentinske Diego Maradone - og andre - har brukt på å krangle om hvem som var den beste fotballspilleren av de to.

De aller fleste er imidlertid klar over at både Pelé og Maradona har fått konkurranse fra sistnevntes landsmann Lionel Messi i diskusjonen om hvem som er den beste fotballspilleren noensinne.

Ikke godt nok
Messi scoret totalt 53 mål på 55 kamper for Barcelona denne sesongen, da han ledet laget til seier i både den hjemlige ligaen og Champions League.

Til sammen har Messi nå scoret 180 mål på 269 offisielle kamper for Barcelona, siden han fikk sin første match for klubben i oktober 2004.

Men det er ikke godt nok, mener Pelé.

- Messi bedre enn Pelé? For å komme dit må han score mer enn 1283 mål, sa den brasilianske legenden til pressen etter at hans tidligere klubb Santos slo Penarol 2-1 i finalen i Copa Libertadores - det søramerikanske svaret på Champions League - på onsdag.

Hvem er best av Messi, Maradona og Pelé? Gi din stemme over!

Pelé sikter til sin egen scoringsstatistikk, som imidlertid er omstridt:

Ifølge Wikipedia scoret Pelé «kun» 1228 mål, medregnet både offisielle og uoffisielle klubbkamper samt landslagskamper.

- Gjør ingenting for landet
Det virker uansett ikke som om Pelé har noen voldsom respekt for det argentinske vidunderbarnet.

Kanskje har det sammenheng med at Lionel Messi kommer fra nettopp Argentina, og nyter stor beundring av blant andre Diego Maradona.

Pelé benyttet i hvert fall anledningen etter Santos' finaletriumf til også å slå tilbake mot nettopp Maradona, etter at sistnevnte nylig mente at det brasilianske stjerneskuddet Neymar oppførte seg dårlig - og igjen fikk også Messi høre det:

- Neymar har et stort talent. Jeg håper ikke Neymar ender opp som Messi, som spiller så godt for klubben sin men som ikke gjør noe for landet sitt, uttalte Pelé.

Bakgrunnen for Diego Maradonas uttalelser om Neymar, var at sistnevnte mente han ville bli en bedre fotballspiller enn Messi ved å bli værende i brasiliansk fotball i stedet for å flytte til Europa.

VANSKELIG Å SAMMENLIGNE? SE VIDEO AV DE TRE FOTBALLMAGIKERNE:

Pelé:

HTML EMBED

Diego Maradona:

HTML EMBED

Lionel Messi:

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag