*Nettavisen* Sport.

- Da må jeg være voksen nok

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

John Arne Riise gjør ikke hva som helst for å spille.

31.08.11 17:13

ULLEVÅL (Nettavisen): I løpet av 2011 kan John Arne Riise runde hundre landskamper for Norge. Det fordrer at han får med seg de tre siste EM-kvalifiseringskampene. Fredagens kamp mot Island kan bli hans 98. kamp med flagget på brystet.

Tirsdagens kamp mot Danmark kan bli den 99. Og så kommer Kypros til Ullevaal stadion i oktober.

Det eventyrlige jubileet - bare Thorbjørn Svenssen (104) og Henning Berg (100) har nådd denne milepælen. Men John Arne Riise gjør ikke hva som helst for å nå 100 i løpet av året.

- Er jeg ikke hundre prosent bra på fredag, står jeg over. Da må jeg være voksen nok til å ta meg ut av startoppstillingen, sier 30-åringen til Nettavisen.

Onsdag gjennomførte han sin andre treningsøkt med landslaget foran fredagens møte med Island. Tirsdag løp han kun for seg selv.

- Jeg gjorde veldig mye i dag. Mye løping, mye vendinger og sideforskyvninger, mange pasninger med både høyre og venstre. Det er veldig positivt. Vi kjørte ganske hardt, for å se hvordan musklene reagerer til i morgen tidlig. I morgen er planen å gjøre enda mer, forteller Riise.

Han sliter med en liten muskelstrekk, som han pådro seg da Fulham torsdag sikret seg plass i gruppespillet av Europa League.

- Jeg føler meg bra nå, men det er klart jeg ikke vil gjøre for mye for tidlig. Jeg kunne gjort mer i dag, men det er ingen vits i å teste det to dager før kamp. Men jeg var i veldig godt humør etter treningen, betrygger venstrebacken.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.