RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

- Da skjønte jeg at han skulle avgjøre

Sist oppdatert:
Petter Northug havnet utenfor pallen i Tour de Ski.

Petter Northug hadde en dårlig dag på jobben i Tour de Ski lørdag, og lå i utgangspunktet et bra stykke bak teten før den siste etappen.

Men takket være at russiske Alexander Legkov ble fratatt 15 sekunder på grunn av en ureglementær spurt, fattet plutselig trønderen nytt håp om seier. Northug gikk ut 12 sekunder bak sammenlagtleder Dario Cologna og fem sekunder bak Legkov i den såkalte monsterbakken under etappen søndag.

Nettavisen fulgte etappen LIVE

- Som spådd
Denne hjelpen skulle imidlertid være til liten nytte for nordmannen. Som ventet var Legkov utilnærmelig i bakken og smadret konkurrentene opp den tøffe etappen.

Northug merket det litt for tidlig i beina og klarte ikke henge seg på. Legkov vant dermed sin første sammenlagtseier i Tour de Ski i karrieren.

Den norske favoritten klarte heller ikke henge seg på Cologna og russeren Maxim Vylegzjanin. Til slutt måtte han ta til takke med en fjerdeplass i sammendraget.

- Dette ble som spådd. Det var jevnt helt til Legkov dro til, da skjønte jeg at han skulle avgjøre dette, sier Northug til NRK.

- Jeg prøvde å henge meg på Dario og Vylegzjanin, men jeg hadde ikke samme giret som dem. Da måtte jeg bare kontrollere inn til fjerdeplass, sier han.

- En stor dag
Northug sa allerede før søndagens renn at Legkov var storfavoritt, og fikk helt rett i det.

- Dette hadde jeg sett for meg. Feltet ble samlet fort, og det var ganske bedagelig tempo tidlig, men så dro Legkov til, forteller Northug.

Sveitseren Dario Cologna ble til slutt nummer to, mens Maxim Vylegzjanin tok tredjeplassen og sørget for to russere blant de tre beste.

Søndagens seier til Legkov var også første gang en russer vinner Tour de Ski sammenlagt. Norge må fortsatt vente på sin første sammenlagtseier.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Dette er en stor dag for meg, den største i karrieren. Det russiske laget er veldig sterkt og hjulpet meg mot seieren, sier vinneren i seiersintervjuet.

Full sprekk
Tidlig i løpet hentet nordmannen fort det han lå bak teten og det samlet seg fort en gruppe i tet, der Petter Northug var blant de som kjempet om seieren.

Med en ledergruppe på fire løpere, Northug, Legkov, Cologna og Maxim Vylegzjanin, ble det et ganske bedagelig tempo. Ingen ville ta initiativ tidlig på etappen.

Samtidig nærmet en annen gruppe med blant andre Andej Poltoranin, Marcus Hellner og råsterke Lukas Bauer seg bakfra. Denne gjengen tok stadig sekunder på ledergruppen.

Ved rundt sju kilometer skulle det imidlertid sprekke opp i teten. Russiske Legkov holdt et voldsomt tempo, og de andre bak måtte slippe hardhausen.

Petter Northug var den som så ut til å kjenne det mest. Han klarte heller ikke å henge seg på Cologna og Vylegzjanin og fikk det dermed svært tøft i bakken.

Nummer 18 og 22
Ved passering åtte kilometer lå Northug hele 37,6 sekunder bak Legkov. Inn mot mål økte denne avstanden til 1.07,7 minutter bak den overlegene russeren.

Cologna gikk i mål 18,7 sekunder bak vinneren, mens Vylegzjanin passerte målstreken 40,7 sekunder bak landsmannen.

Av de øvrige norske ble Finn Hågen Krogh nummer 18, mens Tord Asle Gjerdalen til slutt ble nummer 22 i årets Tour de Ski.

Se hele resultatlisten her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere