*Nettavisen* Sport.

- Daniel utenfor livsfare

Foto: Harald Scneider/EPA

Pappa Martin Albrecht så sønnens fall på direkte-TV.

22.01.09 19:32

Martin Albrecht, far til Daniel Albrecht, forteller i et intervju at sønnen nå er utenfor livsfare etter det stygge fallet i utforløypene i Kitzbühel torsdag formiddag. Han var selv vitne til uhellet - via skjermen.

- Naturligvis satte jeg meg foran TV-en for å se sønnen min kjøre, østerrikerne viser jo treningsomgangene live, forteller Albrecht til 20min.ch.

Se video av ulykken her!

Stemmen er fast, tross at sønnen nå ligger på sykehus med mulig hjerneblødning etter torsdagens stygge fall i utforløypene i Kitzbühel.

- Blir tatt godt hånd om
- Dermed så jeg også fallet, som var fryktelig.

Far Albrecht forteller til avisen at det var vanskelig å takle usikkerheten og uvissheten før den første informasjonen om sønnen kom.

- Vi vet nå at Daniel er på sykehuset og blir tatt godt hånd om, og at han er utenfor livsfare. Men vi får lite informasjon utover det, og det eneste vi kan gjøre er å vente.

Også den østerrikske legen Rennarzt Helmuth Obermoser bekrefter at alpinistens form er positiv.

- Han er i oppsiktsvekkende god form, tilstandene tatt i betraktning, sier Obermoser til Radio DRS 2 torsdag ettermiddag.

- Vi kan trekke et lettet sukk, mener han.

Egen Facebook-gruppe
Med Matthias Lanzingers fall i utforløypene på Kvitfjell sist vår friskt i minne, som endte med at østerrikeren måtte amputere det ene benet, blir nok ikke ventetiden noen god tid for Albrechts familie.

Det blir det heller ikke for sveitserens fans. Martin Walpen, leder av Daniel Albrechts fanklubb, hadde nettopp mottatt beskjeden om fallet da han snakket med den sveitsiske avisen.

- Kjære himmel, er det sant? utbryter han.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg tror ikke det er sant. Jeg har ikke ord, er det eneste fanlederen får sagt.

I forbindelse med fallet er det også allerede opprettet en Facebook-gruppe for Albrecht, med tittelen «God bedring, Dani Albrecht» I skrivende stund er medlemstallet over 500 - et tall som stadig øker.

1452

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.