RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Danskene er livredde

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Svenskene er store i kjeften før lørdagens fotballkrig mot Danmark.

Gruppeleder Sverige får lørdag sjansen til å knuse EM-drømmen til Danmark. I hvert fall i praksis. Sverige har 18 poeng, Nord-Irland 16, Spania 15 og Danmark 10. Med tap vil dansken ligge 11 poeng bak Sverige og sannsynligvis åtte eller ni poeng bak gruppetoeren, som også får plass i EM-sluttspillet.

- Danskene er livredde for Johan (Elmander) og Zlatan (Ibrahimovic), sier den svenske spissen Rade Prica, som til daglig spiller for Ålborg i Danmark, til Aftonbladet.

I Sverige er optimismen stor. Ikke minst fordi mange av deres spillere er i form, mens mange av danskene er ute av form. Et eksempel kan hentes fra Ajax, hvor svenske Kennedy Bakircioglü holder danske Dennis Rommedahl på benken.

Viktige Christian Poulsen er suspendert for Danmark, og erstattes trolig av Leon Andersen, som sliter innbytterbenken i Werder Bremen. Andersen spiller sannsynligvis sammen med Daniel Jensen på danskenes sentrale midtbane.

- Poulsen er den defensivt fantastisk spillere som Danmark selvfølgelig kommer til å savne. Det defensive er ikke Daniel Jensens store kvalitet, mener Markus Rosenborg, som er lagkamerat med både Jensen og Andersen i Werder Bremen.

Sverige har dessuten fordel av hjemmebane. Kampen spilles på Råsunda i Stockholm. Sverige ble tilkjent en 3-0-seier etter at kampen i København måtte avbrytes på grunn av tilskuertrøbbel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere