*Nettavisen* Sport.

- Dårlig gjort overfor spillerne

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Kun fem av spillerne i Ranheim har kontrakt i 2011.

17.11.10 14:29

Ranheim har hatt stor suksess med relativt små ressurser i 1. divisjon denne sesongen. Laget tok seg til kvalifiseringsspill til eliteserien og gjorde en hederlig figur mot eliteserieklubben Hønefoss. Likevel glapp det ett minutt før full tid i andre ekstraomgang, hvilket betyr at klubben må belage seg på nok en sesong i 1. divisjon.

Nå går spillerne en svært usikker framtid i møte. Kun fem i Ranheim-troppen har kontrakt som ikke går ut ved nyttår. Temaet har selvsagt blitt en «snakkis» i og rundt Ranheim-miljøet.

– Dette er dårlig gjort overfor spillerne. Ranheim er en flott klubb på mange måter, men på dette området har man ikke gjort en god nok jobb, sier lagkaptein Ivar Arnljot Sandvik til Adresseavisen.

Var usikker på 2011
- Det er for sent for en spiller å få vite om han blir satset på når man er kommet til november. Jeg mistenker ledelsen for å tenke at spillerne ikke har alternativer, slik at det «ikke spiller noen rolle», sier han videre.

Sandvik er blant spillerne som ennå ikke vet hva klubben vil med ham neste sesong.

- Dette handlet om usikkerhet i forhold til 1. divisjon. Vi visste ikke hvor stor risiko økonomisk det ville bli å signere lengre kontrakter, sier sportslig leder i Ranheim, Stig Winsnes.

De fem spillerne klubben har kontrakt med neste sesong er den solide sisteskansen Andreas Lindberg, midtbanebauta Kenneth Dokken, den målfarlige duoen Robert Stene og Daniel Krogstad, samt skadeutsatte Christan Sæther Moen – som klubben signerte i sommer.

Skal prate med alle
Winsnes sier videre at klubben skal ta en prat med samtlige spillere før de tar ut kursen videre.

Ranheim er bygget opp av spillere med lokal forankring i Trøndelag. Keeper Lindberg er den eneste spilleren i 2010-stallen som ikke opprinnelig er fra Trøndelag. Den profilen ønsker de å fortsette med, men trolig kan det være aktuelt å «hente hjem» andre trønderske profiler som spiller i inn- og utland.

Ranheim mistet for øvrig innlånte Michael Jamtfall til Rosenborg på tampen av overgangsvinduet i sommer. Også innlånte Jo Sondre Aas og Tom Erik Nordberg skal etter planen tilbake til Rosenborg etter nyttår.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.