*Nettavisen* Sport.

- De behandlet meg som søppel

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

Tromsø-stopper Jade Bronson North slakter sin tidligere klubb og håper inderlig på en VM-sjanse for Australia.

11.05.10 08:12

BRANN - TROMSØ 0-1:

BERGEN (Nettavisen): North som kom til Tromsø fra det sørkoreanske K-league-laget Incheon United før sesongen fikk tillitt av TIL-trener Per Mathias Høgmo mot Brann på grunn av skadeproblemene til Miika Koppinen.

- Det var bare godt å få en kamp i beina igjen. Jeg var litt shaky i starten der, men dette var min første kamp som midtstopper for Tromsø. Spissene deres var gode og vi hadde mer enn nok å passe på, sa en blid australier til Nettavisen rett etter kampslutt i Bergen

Møter Tyskland
North har tidligere spilt for Brisbane Strikers, Sydney Olympic, Perth Glory og Newcastle United Jets i Australia.

Han står bokført med 28 landskamper for hjemlandet sitt og søndag 13. juni møter Australia Tyskland i den første kampen i VM-gruppe D i Sør-Afrika, som også består av Ghana og Serbia.

Tirsdag 11. mai får 28-åringen vite om han er med i landslagssjef Pim Verbeeks VM-tropp.

- Det er gode sjanser nå, vi har en del skader og dessuten spiller jeg for et lag som ligger på toppen av tabellen.

Skandaleopphold
Etter å ha gjort en god figur for Australia under Bejiing-OL ble North tilbudt en lukrativ kontrakt i Sør-Korea. Han takket ja, men det skulle vise seg å bli et tolv måneders langt mareritt i Incheon.

- Jeg er veldig glad for å være i Tromsø nå. De vekket jo meg regelrett fra døde. De er veldig flinke til å ta være på sine egne spillere i Sør-Korea, men de behandlet meg som dritt, fortalte en åpenhjertig North som ble nektet spilletid i Asia.

I et intervju med australske Daily Telegraph i februar fortalte spilleren at han hadde valgt helt feil klubb. 28-åringen ble kjøpt av klubbens sportsdirektør, men den serbiske treneren Ilija Petkovic var ikke interessert i å bruke North. Kontrakten hans med Tromsø varer ut august.

- Bør være høyaktuell
North startet årets to første tippeligakamper for Gutan, mot Hønefoss og Lillestrøm. Men siden 21. mars har han kun spilt én kamp for A-laget og har måttet nøye seg med reservelagsfotball i 2. divisjon.

Ifølge matchvinner Sigurd Rushfeldt bør det likevel være plass til lagkompisen i VM.

- Ja, holder han det nivået han viste her i dag, må han være høyaktuell for den australske VM-troppen. Han var glimrende, skrøt storscoreren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.