- De blir bedre enn noen gang

Inge Bråten tror det norske skiskytterlandslaget blir bedre i år enn noen gang.

24.11.04 12:38

De norske skiskyttergutta var med og kjempet i toppen i så godt som alle renn de var med på i fjor, og Norge fikk en ny yndling: Lars Berger. Samtidig hevet Raphael Poiree seg og vant verdenscupen med litt over 100 poengs margin på Ole Einar Bjørndalen.

Nyttig
Det tror Inge Bråten, Norges tidligere herretrener i langrenn og ski-ekspert, at har vært nyttig for de etablerte norske stjernene.

- Jeg tror de blir bedre enn noen gang. Frode (Andresen, red. anm) og Ole Einar har skjønt at her må de være veldig seriøse på alle områder. Ikke at de ikke har vært det tidligere, men enda mer, både i forhold til sommertrening, hvor de har fokus hen til enhver tid. Men den innstillingen de gutta har, vil det gå framover, sier Bråten til TV 2 Nettavisen.

Berger hadde sitt gjennombrudd i fjor, og vil fortsette fremgangen i år.

- Lars går fortere enn alle sammen, men det vil ta flere år før han får stabilisert seg på standplass, tror Bråten.

Best på innskyting
Problemområde nummer én for de norske skiskytterne har alltid vært nettopp standplass. Bjørndalen har trent mye på å forbedre skytingen før årets sesong, mens Andresen ikke har trent spesielt mye mer på det enn tidligere. Bråten tror ikke det er løsningen for Hønefoss-gutten heller.

- Jeg tror han må igjennom en annerledes fysisk trening for at han også skal få det til på standplass. Han er jo den beste på innskytingen, men det er nok mer psykisk for Frode. Det må på plass før han kan prestere.

Bråten poengterer viktigheten av ikke å stresse for mye rundt skyteproblematikken.

- Det har vært for mye fokus på det. Det er mulig han har roet det litt ned nå.

Tidsspørsmål for Eckhoff
- Hva tror du om Stian Eckhoff i år? Han hadde jo en glimrende start på sesongen i fjor?

- Han er jo allerede på et stabilt høyt nivå, men han lever litt i skyggen av de andre beste, så han har ikke det presset på seg. Men det er bare et tidsspørsmål før han slår igjennom for alvor, avslutter Bråten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.