RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Roald/Scanpix

- De driter loddrett i mine rettigheter

Sist oppdatert:
Antidoping Norge anmelder kappgjengeren Erik Tysse til NIFs domsutvalg.

Påtalenemnda i Antidoping Norge har besluttet å anmelde kappgjenger Erik Tysse (29) til Domsutvalget i NIF for brudd på dopingbestemmelsene i NIFs lov.

Testet positivt på CERA
Tysse avla en positiv dopingprøve under internasjonal konkurranse i Italia 1. mai 2010.

Prøven inneholdt ifølge analysen dopingpreparatet CERA.

- Dette har egentlig ikke vært noen vanskelig sak, for det foreligger positiv både A- og B-prøve. Det har vært reist spørsmål om forskjell i spesifikk vekt på prøvene, men påtalenemnda har vurdert dette og ikke funnet grunn til å tvile på at det kan være Tysses prøve som er testet, sier Arnstein Gjengedal i Påtalenemnda på en pressekonferanse tirsdag ifølge NRK.

CERA er en forkortelse for «continuous erythropoitin receptor activator», og er en tredjegenerasjon av bloddopingmiddelet EPO. Stoffet har blant annet vært mye brukt i sykling.

Har nektet
Erik Tysse har hele tiden nektet for at han har gjort noe galt.

- Jeg mottok beskjeden av advokaten min Gunnar Martin Kjenner ti minutter over klokka 14.00. Det er selvfølgelig en beskjed jeg mottar med stor skuffelse, sier han til TV 2 Sporten.

- Jeg føler at de rett og slett driter loddrett i rettighetene til å kunne legge fram min side av saken under en høring. Systemet gjør som de vil, det beviser de igjen, legger han til.

Advokat Gunnar Martin Kjenner jobber med å få Tysse frifunnet for dopinganklagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere