*Nettavisen* Sport.

- De driter loddrett i mine rettigheter

Foto: Berit Roald/Scanpix

Antidoping Norge anmelder kappgjengeren Erik Tysse til NIFs domsutvalg.

28.09.10 17:22

Påtalenemnda i Antidoping Norge har besluttet å anmelde kappgjenger Erik Tysse (29) til Domsutvalget i NIF for brudd på dopingbestemmelsene i NIFs lov.

Testet positivt på CERA
Tysse avla en positiv dopingprøve under internasjonal konkurranse i Italia 1. mai 2010.

Prøven inneholdt ifølge analysen dopingpreparatet CERA.

- Dette har egentlig ikke vært noen vanskelig sak, for det foreligger positiv både A- og B-prøve. Det har vært reist spørsmål om forskjell i spesifikk vekt på prøvene, men påtalenemnda har vurdert dette og ikke funnet grunn til å tvile på at det kan være Tysses prøve som er testet, sier Arnstein Gjengedal i Påtalenemnda på en pressekonferanse tirsdag ifølge NRK.

CERA er en forkortelse for «continuous erythropoitin receptor activator», og er en tredjegenerasjon av bloddopingmiddelet EPO. Stoffet har blant annet vært mye brukt i sykling.

Har nektet
Erik Tysse har hele tiden nektet for at han har gjort noe galt.

- Jeg mottok beskjeden av advokaten min Gunnar Martin Kjenner ti minutter over klokka 14.00. Det er selvfølgelig en beskjed jeg mottar med stor skuffelse, sier han til TV 2 Sporten.

- Jeg føler at de rett og slett driter loddrett i rettighetene til å kunne legge fram min side av saken under en høring. Systemet gjør som de vil, det beviser de igjen, legger han til.

Advokat Gunnar Martin Kjenner jobber med å få Tysse frifunnet for dopinganklagene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.