RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De er en dødelig kombinasjon

Foto: Reuters
Superduoen ble gjenforent - men kun for én kveld. Selvfølgelig ble det suksess.

De færreste nordmenn følger med på amerikanske proffidretter, men enkelte stjerner over dammen blir så store at det er uunngåelig at navnene deres blir kjent også for oss her i nord.

To uker etter at Super Bowl, kanskje den begivenheten i amerikansk idrett som interesserer flest nordmenn, var ferdigspilt var det duket for nok en helligdag i amerikansk idrett.

Nemlig All-Star-kampen i NBA.

Show og moro
Før basketballspillerne i NBA tar til på siste halvdel av sesongen, der det hele ender med at en mester løfter Larry O'Brien-trofeet i juni, samles de spillerne som har utmerket seg mest gjennom den første halvdelen.

Gjennom hele helgen avholdes konkurranser og show, der publikum får se de største stjernene leke seg i en pause fra det daglige kjøret for å komme seg til sluttspillet. Årets begivenhet fant sted i Phoenix, hjembyen til Phoenix Suns.

Og etter en hendelsesrik helg, kulminerte det hele i den tradisjonsrike All-Star-kampen, der de beste spillerne i de to divisjonen møtes til dyst, altså «eastern conference» vs. «western conference».

Superduo
Det skulle bli et stjernespekket og prestisjetungt oppgjør også denne helgen. Med store stjerner som Lebron James, Kevin Garnett, Allen Iverson og Dwyane Wade på østlaget kunne det se ut som det var fordel øst før kampen.

Men det de aller fleste kanskje glemte var at to gamle ringrever var gjenforent på laget fra vest.

HERJET: Shaquille O'Neal bidro sterkt til at laget fra vest vant All-Star-kampen i NBA.
HERJET: Shaquille O'Neal bidro sterkt til at laget fra vest vant All-Star-kampen i NBA.

Kobe Bryant og Shaquille O’Neal var lagkamerater og fundamentet bak dynastiet Los Angeles Lakers bygde på starten av dette årtusenet. Lakers vant tre NBA-titler på rad (2000, 2001, 2002) og det med Bryant og O’Neal som de viktigste spillerne.

Men så gikk det rykter om at Bryant og O’Neal ikke hadde verdens beste forhold, O’Neals forhold til ledelsen i Lakers skrantet. I 2004 tapte de NBA-finalen for Detroit Pistons. Da var det nok for O’Neal. Superstjernen ble sendt til Miami Heat, mens Kobe Bryant ble igjen i Lakers.

Nedturer og oppturer
Heat spiller i østdivisjonen og der lyktes O’Neal med å vinne mesterskapet i sin første sesong. Deretter gikk det nedover og O’Neal slet med å gjenskape gamle prestasjoner. Våren 2008 ble han sendt til Phoenix Suns. Et lag som dominerte vestdivisjonen, men som ikke lyktes i sluttspillene.

Bryant for sin del slet i starten etter at O’Neal dro til Miami. Men etter en langvarig konflikt med Lakers-ledelsen, der Bryant krevde å få bytte lag, løsnet det. Lakers sikret seg flere gode spillere og laget lyktes i å spille seg helt til finalen våren 2008. Der tapte de riktignok for Boston Celtics, men Bryant fikk vist at han absolutt er å regne blant de aller største gjennom tidene.

Og Bryants prestasjoner denne sesongen gjorde 30-åringen selvskreven på vestdivisjonens All Star-lag. Men for O’Neal var det mer usikkert. Tilbake i vestdivisjonen der han noen år tidligere herjet med Lakers, har han ikke lyktes like godt for Phoenix. Likevel ble den digre spilleren med på laget, selv om han skulle starte på benken.

- Den beste noensinne
Men da kjempen først tok banen og var tilbake på samme lag som Kobe Bryant, viste duoen prov på det som tidligere ble sett på som en magisk konstellasjon.

- Vi viste i dag at vi er den beste liten-stor-duoen som noensinne har vært, sa en fornøyd Shaquille O’Neal til ESPN etter kampen. O’Neal la ikke skjul på at det fort kan ha vært hans siste All-Star-kamp.

SUPERSTJERNER: Lebron James og Kobe Bryant kniver om å være best i NBA. I søndagens All-Star-kamp trakk Kobe det lengste strået.
SUPERSTJERNER: Lebron James og Kobe Bryant kniver om å være best i NBA. I søndagens All-Star-kamp trakk Kobe det lengste strået.

- Det kan ha vært den siste, men da blir det i så fall en flott dvd å ta vare på, lo den spøkefulle 36-åringen.

Mest verdifulle
Og det ble etter hvert en minnerik kveld for duoen, som etter kampen ble kåret til finalens mest verdifulle spillere.

- De to karene der sammen er en dødelig kombinasjon. Ja, de er der de er akkurat nå, men om de hadde fortsatt sammen er det umulig å si hvor mange mesterskap de hadde vunnet, sa treneren for østlaget, Mike Brown.

Men samme hvor mange titler de kunne hatt, vil ikke Bryant tenke på det som kunne vært.

- Det er ikke sånn at vi skal stikke tilbake til hotellrommet og grine nå. Vi hadde en artig kamp og det er det, sa en smilende Bryant etter kampen.

Som om det ikke var nok, var det Phil Jackson som var trener for vestlaget. Jackson er trener for Lakers nå, trente Lakers da Bryant og O’Neal dominerte og var i tillegg trener for Michael Jordan i Chicago Bulls. Jackson ledet vestlaget til en dominant 146-119-seier.

NBA-sesongen tar til på tirsdag og sluttspillet starter i slutten av april.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere