- De er en gjeng klovner

Foto: AFP/Scanpix

Nicolas Anelka fnyser av utestengelsen på 18 kamper fra landslaget.

18.08.10 12:40

Tirsdag ble det klart at Nicloas Anelka utestenges fra det franske landslaget i 18 kamper. Bakgrunnen for den strenge straffen er at spissen ble sendt hjem midt under VM i Sør-Afrika.

Chelsea-spilleren skal angivelig ha kalt daværende trener Raymon Dommenech for en horesønn i pausen av kampen mot Mexico. Hjemsendeslen av Anelka førte også til fult kaos i den resterende franske troppen, og spillerne nektet blant annet å trene dagene før den avgjørende gruppekampen mot vertene.

- En gjeng klovner
31-åringen tar imidlertid den knusende dommen forholdsvis rolig. Dette til tross for at landslagskarrieren til fotballnomaden nå trolig er over. 18 kamper er lenge i landslagssammenheng.

- Denne straffen er bare tull og tøys. Forbundet er en gjeng med klovner, og jeg dør av latter over dette, sier Anelka ifølge BBC.

- Nå er det Laurent Blanc som er landslagstrener, og jeg mener han må få tid til å jobbe i ro med de beste spillerene, sier han.

Premier League-stjernen mener at straffen på 18 kamper er helt unødvendig. 31-åringen sier nemlig at hans landslagskarriere allerede var over da han ble sendt hjem 19. juli.

- Dette er bare et spill for galleriet. Forbundet gjør sitt beste for å ikke tape ansikt i denne saken, sier spissen.

Evra også ute
Kaoset Frankrike skapte under VM førte ikke bare til «mytteri» blant spillerne, men også til at presidenten i det franske fotballforbundet trakk seg etter det han oppsummerte som en fiasko.

Da Frankrike møtte Norge til treningskamp på Ullevaal i forrige uke, stilte landslagssjef Laurent Blanc helt uten spillere fra VM-troppen. 23 nye mann hadde fått sjansen til å vise seg frem.

Også Manchester United Patrice Evra (5 kamper), Bayern Münchens Franck Ribery (3 kamper), og Lyons Jeremy Toulalan (2 kamper) har blitt suspendert for oppførselen under VM.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.