Gå til sidens hovedinnhold

- De er ikke akkurat «tjukke i hue»

Ole Einar Bjørndalen rister oppgitt på hodet.

BJØRVIKA (Nettavisen): Flere av Norges største idrettsprofiler går nå i bresjen for å oppheve det særegne norske forbudet mot bruken av høydehus.

Vebjørn Rodal, som hele tiden har vært en motstander av høydehusbruk, har imidlertid ikke forandret sitt standpunkt.

- Jeg synes det er feil å puste i et kunstig, manipulert miljø, og bli i bedre form av det. Man kan legge seg for å sove, og våkne opp i bedre form morgenen etter, uttalte Vebjørn Rodal til VG forrige uke.

- Forby kunstsnø også?
Emil Hegle Svendsen er langt ifra enig med Rodal og mener et forbud mot høydehus er like urimelig som å forby kunstsnø.

- Det går ikke an å tenke sånn, føler jeg. Sånn kan du si om alt. Folk bruker astmamedisin for å være hundre prosent, og skal man ikke gå på kunstsnø fordi det er en kunstig måte å lage snø på? sier Hegle Svendsen til Nettavisen

- Hvis du tenker sånn, får du alt til å høres feil ut. Selvfølgelig er det kunstig, men det er det jævlig mye annet som er og.

Skiskytteresset sier han forstår argumentet til Rodal, men synes ikke det er riktig. På spørsmål om hvorfor vi i Norge holder på denne særegne regelen svarer han følgende:

- Det skjønner jeg ikke selv. Uvitenhet kanskje?

- Totalt feil tankegang
Ole Einar Bjørndalen støtter heller ikke Rodal i hans utspill, men mener det er irrelevant hva han, Rodal og Hegle Svendsen mener. Han mener høydehusdebatten har sporet av.

- Jeg mener ikke dette har noe med høydehusdebatten å gjøre. Høydehusdebatten er at vi i Norge har en særegen regel om at det ikke er lov å bruke høydehus. Og alle andre land har tillat det. I tillegg har vi Antidoping Norge som går ut som en aktør og mener vi ikke bør ha høydehus, sier Bjørndalen til Nettavisen.

Mannen med seks sammenlagtseiere i verdenscupen setter spørsmålstegn ved at Antidoping Norge går imot WADA sitt eget reglement.

- Jeg synes de bør være på samme lag som WADA, og her går Antidoping Norge imot WADA. De går imot deres reglement. Jeg synes det blir totalt feil tankegang med høydehus. Jeg mener det skal være like regler for alle land.

- WADA er ikke tjukke i hue
Bjørndalen mener at hvis trenere og eksperter mener høydehus er skadelig, får man heller gå imot WADA og få et totalforbud mot bruken av høydehus. Han mener det blir totalt feil at bare noen kan bruke dette.

- Jeg synes det er en veldig merkelig diskusjon. Jeg synes ikke det er rett og rimelig. Vi skal være best i klassen når det gjelder forbud, men da må vi også være best når det gjelder argumentasjonen opp mot WADA.

- WADA er ikke akkurat tjukke i hue. De skal være klart bedre enn Antidoping Norge. Så vi må stole på at det dem sier er riktig. Og at Norge ikke alltid skal være så vanvittig mye klokere enn alle andre.

- Rodal har ikke drevet med høydetrening
Bjørndalen mener Antidoping Norge har viktigere oppgaver enn å sette opp forbud mot ting som er lovlig i resten av verden.

- Vi kan heller være bedre på dopingtesting og ta de som virkelig jukser. Når det er lovlig i WADA å bruke høydehus, hvorfor skal det ikke være lov i Norge?

Å gå inn i en debatt med Vebjørn Rodal i media er han ikke spesielt interessert i.

- Debatten er mye større enn det. 90 prosent av de som bruker høydehus har ingen effekt av det. Det er de som virkelig kan høydehus som har effekt av det, men det har ingenting med debatten å gjøre.

- Hvis noen sterke personligheter går ut og argumenterer knallhardt for eller imot høydehus spiller ingen rolle. Jeg er bare én person, og Vebjørn Rodal er bare én person som var ekstremt bra på 800 meter. Han har ikke drevet med høydetrening.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg