*Nettavisen* Sport.

- De er jævlig cocky

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Sjekk gulljakka til Petter Northug.

27.02.13 21:43

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Det var en lettet og ekstremt glad Petter Northug som møtte pressen etter at han hadde gått inn til VM-gull på 15-kilometer individuellstart - hans først gullmedalje i mesterskapet, og hans første VM-gull i intervallstart.

- Det er en veldig lettelse å vinne en 15-kilometer individuellstart. At jeg gjør det i et VM er litt ufattelig ennå. Jeg skjønner det ikke helt. Det tar litt tid, sa Northug, som hadde fått på seg en hvit verdensmesterjakke spesielt designet for anledningen, med flere bilder av han selv.

Klikk på bildet for å forstørre.

På ryggen var et stort bilde av Northug som viser «hysje-tegn», slik han gjorde på oppløpet under stafetten i Holmenkollen i 2011. Manøveren skapte både sinne og latter - spesielt blant svenskene.

- De er jævlig cocky, de som har lagd den jakka her, sa Northug om klesplagget, og insisterte på at han ikke hadde noe å gjøre med bildevalget.

- Jeg må jo bare ha den på.

Både Marit Bjørgen og Therese Johaug fikk på seg lignende jakker, men med bilder av seg selv, da de vant sine gullmedaljer. Jakkene blir auksjonert bort og inntektene går til den veldedige organisasjonen Aktiv Mot Kreft.

Du kan by på jakkene ved å sende epost til post@skiforbundet.no. Sist vi sjekket lå prisen på 20.000 kroner for Bjørgen sin jakke, og 30.000 kroner for Johaug sin jakke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.