- De er noen jævla idioter

Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)

Bradley Wiggins så rødt etter dopingspørsmål.

09.07.12 08:24

PORRENTRUY (procycling.no): Med den gule ledertrøya følger også økt press, slitasje og en rekke intervjurunder med det internasjonale pressekorpset.

Bradley Wiggins hadde besvart de aller fleste på elegant vis og virket i godt humør, før han til slutt ble kraftig provosert av spørsmålet fra en amerikansk journalist.

Vedkommende refererte til «Twitter-sfæren» der lørdagens Sky-oppvisning visst nok har blitt sammenliknet med US Postal på sitt beste.

Og åpenbart sitt verste.

Fikk Wiggins til å rase
Oppfølgingsspørsmålet til den samme journalisten var nemlig:

- Hva sier du til kynikerne der ute som mener det er umulig å vinne Tour de France uten å dope seg?

- Jeg kan ikke forholde meg til slike folk. De rettferdiggjør sin egen latskap, for selv kan de aldri forestille seg å legge ned et ærlig dagsverk.

- Det er enklere for dem å gjemme seg bak et passende navn på Twitter, og skrive dritt der, enn å få ræva opp fra stolen og oppnå noe for seg selv. Idioter! freste Wiggins før han forlot pressekonferansen i Porrentruy.

- Brutalt møte med virkeligheten
Siden han ble fjerdemann i Tour de France for tre år siden, har det meste dreid seg om å vinne rittet han leder akkurat nå.

I 2010 floppet han fullstendig, og i fjor krasjet han ut av rittet med brukket kragebein.

- Det er vanskelig å si. I 2009 tenkte jeg at om jeg kunne bli nummer fire, og virkelig jobbet hardt med dette, kunne vi vinne Tour de France en dag. I 2010 fikk jeg et brutalt møte med virkeligheten igjen og innså hvor mye det kommer til å koste.

- Jeg tok det nok litt for gitt for tre år siden. Siden den gang har vi blitt sterkere og sterke og jobbet hardere og hardere for å være i den posisjonen vi er i nå, fortalte Wiggins til procycling.no tidligere på dagen.

Dominerte som US Postal
Og Wiggins har selvsagt helt rett i at det britiske storlaget har jobbet knallhardt for å innta posisjonen de har nå.

Hele denne sesongen har Sky-maskineriet malt konkurrentene i stykker i fjellene. Wiggins har allerede vunnet Paris-Nice, Tour de Romandie og Critérium du Dauphiné.

I sistnevnte ritt dominerte britene fullstendig og hadde fire mann blant de ti første. De samme rytterne (Wiggins, Froome, Rogers og Porte) spilte også hovedrollene under maktdemonstrasjonen i La Planche des Belles Filles.

I så henseende kan man bli forledet til å tenke på US Postal-dominansen i perioden Lance Armstrong vant sju Tour de France-titler på rappen.

Armstrong-saken ulmer også under overflaten i årets ritt, og i en idrett med en såpass råtten fortid bør heller ikke en rutinert rytter som Wiggins la seg overraske over å få slengt dopingreferanser i ansiktet.

Derfor er kanskje dumt å reagere slik han gjorde også. «Idiotene» Wiggins omtaler vil nemlig alltid finnes der ute, og slike utbrudd gir næring til flere diskusjoner av samme karakter på forskjellige sosiale medier.

Så får det heller være at sammenligningen ikke har rot i virkeligheten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Bradley Wiggins

Mest lest på Sport

Annonsebilag