RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De får heller drepe meg

Bergenser og Everton-supporter Rune Engelsen trues med ødelagte edle deler og knuste kneskåler av Brann-supportere. På Stadion skal han uansett!

(iBergen.no) Rune Engelsen er Everton-supporter til sin hals. Når Brann tar imot engelskmennene til UEFA-kamp på Stadion onsdag kommer han til å sitte blant bortefansen og heie frem laget i sitt hjerte.

I motsetning til bergensere flest er ikke Brann «hans lag over alle lag». Det har han fått merke. Ved tre anledninger har bergensktalende personer tatt telefonisk kontakt med Engelsen og truet ham grovt.

Ukjent nummer
Siste trusseltelefon kom natt til tirsdag.

- Jeg forstår at folk kan reagere når jeg som bergenser holder med Everton, men det er tydeligvis noen som misliker dette sterkt. Ved tre anledninger har jeg fått telefoner fra et ukjent nummer der jeg er blitt truet, sier Engelsen til iBergen.no og utdyper:

- De to første gangene var det to forskjellige personer som ringte til meg midt på natten. Det er en liten stund siden nå, men natt til i dag (tirsdag) fikk jeg en ny telefon. Truslene har gått på å ødelegge edle deler og få knust kneskålene dersom jeg blir sett med blått i byen, sier Engelsen.

- De får heller drepe meg
Han har ennå ikke anmeldt truslene, men etter at det kom inn en ny trusselmelding i natt vurderer han det sterkt.

- Jeg får se litt an. Jeg tar meg ikke nær av det, men det er ikke noe behagelig. Å gå til politiet vil helt klart være en løsning, sier han.

Truslene har ikke latt en demper for storkampen og Engelsen frykter ikke for å gå på Stadion.

- Jeg skal på Stadion! da får de heller drepe meg, slår Engelsen fast.

Vaktene i beredskap
I forkant av kampen onsdag kommer Engelsen til å ta turen innom Brann-supporternes stampub «Fotballpuben». Selv etter å ha mottatt grove trusler våger han seg inn på det som for ham er «fiendtlig territorium». Han har imidlertid gjort leksene sine.

- Jeg kjenner omtrent alle som går der så det skal gå bra. Stort sett har jeg bare fått positive tilbakemeldinger fra Brann-supportere, men jeg har blitt lovet av vaktene der (Fotballpuben) at dersom det skjer noe så skal jeg få hjelp. Man vet aldri hva som kan skje så det er greit å være litt forsiktig, sier Engelsen.

Selv om Everton er storfavoritt til å avansere mener Engelsen at kampen på Stadion kan bli jevn.

- Jeg er fornøyd med uavgjort i Bergen, så får vi knuse dem (Brann) når de kommer til Liverpool. Jeg tror på en jevn kamp i Bergen, men når vi har hjemmekamp bør det gå greit, sier Engelsen sikkert.

På en av Evertons supportersider er det også dukket opp trusler mot bergensere som er Everton-tilhengere, men de aller groveste tilfellene er fjernet av moderatorer. Webansvarlig for nettstedet har ikke ønsket å kommentere saken overfor iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere