Gå til sidens hovedinnhold

- De fortsetter å kappe beina av oss

Tidligere landslagskaptein Tommy Jakobsen er fortvilet.

Oslo byråd fikk ros fra Børre Rognlien, presidenten i Norges Idrettsforbund, for planene i forkant av hovedstadens OL-søknad for vinterlekene i 2022.

Det til tross for at flere av isflatene som bygges ikke forblir rene ishaller etter lekene.

Hovedhallen på Stubberud i Groruddalen skal etter planen bygges om til flerbrukshall etter et eventuelt OL.

- Dette er typisk norsk idrett. Vi har kommet veldig langt de siste årene internasjonalt, og har levert gode resultater. Men de fortsetter å kappe beina av oss, selv om vi har vært så gode som vi har vært, sier ishockeyveteranen Tommy Jakobsen til Nettavisen.

Les saken: Hockeytopper slakter OL-planen

Den tidligere landslagskapteinen er klar at politikere og toppene i Norges Idrettsforbund må legge bedre til rette for hockey i Norge.

Telenor Arena, som allerede er en flerbrukshall, er valgt ut som OL-arena for kunstløp og kortbaneløp på skøyter. Altså, enda en hall som ikke forblir islagt på permanent basis.

- Pinlig
- Vi får ikke nok hjelp. Det er jo veldig kjedelig at det ikke er mer vilje til å jobbe for hockeyens interesser. Jeg blir bare fortvila, og det er pinlig at det er så dårlig med anlegg i dette landet, fortsetter Jakobsen.

Lørenskog-backen stiller seg uforstående til hvorfor ishockey stadig blir nedprioritert når det bygges nye idrettsanlegg. Jakobsen omtaler undersøkelser som er gjort rundt ishockeyspillere i alle aldre, og at disse er storfornøyde med miljøet de er en del av.

Han synes ishockeyen fortjener langt bedre, ikke minst med tanke på alle unge som vil spille og få mer treningstid.

- Håndball og fotball er mer det jeg kaller fem-på-og-fem-over-idretter. Der møter unge gjerne opp fem minutter før trening, trener en time, og blir hentet fem minutter etter. I ishockey bruker man lengre tid i garderoben sammen og får et mer kameratslig miljø.

Jakobsen er blitt 42 år gammel, og har 14 år med erfaring fra spill på øverste nivå i Sverige, Tyskland og Østerrike. Han synes det er pinlig at stockholmsregionen i mange år har hatt flere ishaller enn hele Norge.

Ligger langt etter
Også i et land som Østerrike, som ikke har samme hockeytradisjoner som svenskene, føler Jakobsen at man ligger godt foran Norge. Her i landet er det et 40-talls arenaer som er beregnet for ishockey.

I Østerrike er tallet over 120, ifølge nettstedet Hockeyarenas.net. Kelten Arena Hallein i Salzburg er nå under bygging, og får plass til minst til 10.500 tilskuere. Ti andre arenaer i landet kan ta imot over 4000 besøkende.

Les saken: OL-prislappen: 24 milliarder kroner

Oslo byråds OL-plan tilsier at skal den største ishallen på Stubberud kunne huse 10.000 tilskuere, men denne skal brukes til andre formål senere. Den største hallen som fortsetter å være beregnet for ishockey etter 2022 blir liggende på Jordal, og kan ta imot 6000 personer på tribunene.

Et par planlagte rene treningshaller blir også bygget før OL, enten på Frogner, Manglerud eller i området rundt Norges idrettshøgskole

Vil ha VM i Norge
Ishockeypresident Ole-Jacob Libæk har etterlyst en langt større hovedarena for 14.000 besøkende, som også kan brukes om Norge skal arrangere et ishockey-VM igjen. Forrige gang det skjedde var i 1999 da OL-hallene i mjøsregionen ble sentrum for mesterskapet. Det ble på ingen måte noen publikumssuksess.

- Vi bør ha et VM i Norge igjen. Men å legge det til Lillehammer og Hamar er dødfødt. Jeg spilte selv i 1999, og det var et stusslig VM, sier Tommy Jakobsen i samtale med Nettavisen.

- Det koster å bygge ishaller, men det er ikke snakk om at alle skal bygge ishaller som er like store som det Stavanger Oilers har gjort. Man trenger flere mindre haller, og nå for tiden er det langt større muligheter for å gjenvinne energi og bruke denne til flere formål enn for 10-15 år siden, mener den rutinerte backen.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett