Gå til sidens hovedinnhold

- De har bare to armer og to bein

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Trener Ola By Rise mener det er stor stas å få Arsenal på besøk. Men han understreker at RBK ikke vil stå med lua i hånda.

Rosenborg-sjefen er fullstendig klar over den store interessen for engelsk fotball her i landet. Men han vil også fokusere på at Rosenborg faktisk har et spill å vise til de også.

- Når man klarer å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League, så er det klart at det finnes en del stas-lag. Arsenal er et sånt lag. Men når det er sagt så har vi lagt merke til at opptil flere av Arsenals spillere både har to armer og to bein. Så de er jo mennesker de også.

Skaffe poeng
- Vi har ikke tenkt til å gå ut der og ta bilder og skaffe autografer. Vi har tenkt å se om det er mulig å skaffe poeng.

- Forskjellen på denne kampen og andre kamper i Mesterligaen er at vi denne gangen ikke trenger å fortelle våre spillere så nøye om motstanderen vår. Det kan de fra før.

Et av de beste
Ola By Rise vet utmerket godt hva Arsenal står for spillemessig. Og han mener det vil være en gedigen skalp å ta, dersom RBK skulle lykkes å vinne onsdag.

- Arsenal er et av Europas beste lag. Spesielt har de et kontringsspill som savner sidestykke. De har styrker og ekstreme ferdigheter vi må passe oss for, og vi slipper absolutt å være favoritter. Men vi har likevel troa på at vi kan spille en god fotballkamp.

- Vi kan ikke gjøre så veldig mye annerledes enn det vi er vant til å gjøre. Vi har jo sett hva som skjer med lag i Premier League som ligger flatt på midtbanen, uten å presse Arsenals ballfører, sier han.

Uflaks
Han mener Rosenborg må spille opp mot sitt beste for å ha muligheter mot den engelske seriemesteren. Men at det også er andre faktorer som spiller inn.

- Vi leverte en veldig god kamp mot Panathinaikos. Dessverre hadde vi ikke flaks der. Vi er nå er nødt til å gjenskape det som skjedde i Aten og håpe vi har mer flaks i avgjørende øyeblikk, sier By Rise.

Ikke i detalj
Men RBK-treneren vil ikke gå i detalj om hvordan RBK skal kunne forstyrre Rosenborg.

- Å tegne opp i detalj hvordan vi kommer til å spille, på en pressekonferanse, vil i beste fall være dumt. Det er vel også direkte arrogant å gjøre noe slik.

Han understreker at han gleder seg til kampen mot Arsenal. Og at det kan bli en tidlig julaften i Trøndelag onsdag.

- Hvis vi ikke hadde gleda oss til en slik kamp, hadde det vært noe fundamentalt feil. Vi vil gjerne at den 29. september skal ligne mest mulig på den 24. desember. Det er stor stas å spille sånne kamper i Champions League, sier RBK-treneren.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå