RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De har behandlet meg som dritt

Foto: Andres Cuenca (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Men i natt kunne Diego Armando Maradona juble.

URUGUAY - ARGENTINA 0-1:

MONTEVIDEO (NTB-Reuters): Han har vært gjennom en turbulent kvalifisering, men etter seieren i Uruguay kunne Diego Maradona juble over at VM-billetten endelig er i boks.

Innbytter Mario Bolattis mål fem minutter før slutt sikret 1-0-seier borte mot naboene Uruguay natt til torsdag. Nå kan Maradona (48) og det argentinske fotballforbundet bestille billetter til Sør-Afrika.

«Gullgutten» har brukt mer enn 70 spillere under sitt år som landslagssjef. Etter matchen i Montevideo takket Maradona både spillere og støtteapparat, mens pressen fikk gjennomgå.

Husker
Mediene har harselert med Maradona etter fire tap i kvaliken. Nå kunne den tidligere storspilleren slå tilbake mot kritikerne.

- Jeg husker dem som ikke trodde på vårt lag og de som behandlet meg som dritt, var den krystallklare beskjeden fra Maradona.

- Men nå er vi VM-klare med æren i behold etter å ha slått et lag som Uruguay, mente 48-åringen.

Veteranen Juan Sebastian Veron var noe mer forsiktig i uttalelsene.

Fjernet en bør
- Dette er ikke vanlig feiring, men det handler om at vi har fått fjernet en bør fra våre skuldrer. Vi må tenke på forbedring, medga Veron.

Det meste av dramatikken skjedde i løpet av de ti siste minuttene. Uruguays forsvarer Martin Caceres ble utvist for to gule kort ni minutter før slutt.

Fire minutter senere kunne Huracan-spilleren Bolatti score kampens eneste mål etter at Veron hadde stått for forspillet. På overtid fikk Uruguay utvist nok en spiller. Denne gang måtte Cristian Rodriguez forlate banen - for slåssing.

Svart eller hvitt
Til tross for at Argentina kom seg helberget gjennom VM-kvaliken er ikke kritikerne overbevist. Flere er usikre på Maradonas trenerkunnskaper og temperament.

- Jeg er svart eller hvit. Jeg vil aldri fremstå som grå i mitt liv, sa Maradona under den friske pressekonferansen etter kampen mot Uruguay.

Siden han overtok Argentina etter Alfio Basile i november 2008 har Argentina tapt mot Bolivia, Paraguay, Ecuador og Brasil. Treningene har ikke imponert ekspertene, og det ble heller latterlig da Maradona fant ut at det var lurt å gi 36 år gamle Rolando Schiavi landslagsdebut.

Men én av gamblingene fungerte. Mot Peru i helgen sørget 35 år gamle Martin Palermos overtidsmål for at VM-håpet levde videre.

Takket hele troppen
Og natt til torsdag kunne den tidligere Napoli-stjernen juble over at VM-plassen var i boks.

- Jeg vil takke hele troppen for å gi meg privilegiet å lede Argentina til VM-sluttspillet og de argentinske supporterne som krysset dammen for å heise oss fram, sa Maradona.

Uruguay må ut i play off for tredje gang på rad. De slo Australia i 2002, men måtte se VM-sluttspillet fra hjemmebane etter tap mot samme nasjon fire år senere. Denne gang er Costa Rica motstander i omspillet.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere