*Nettavisen* Sport.

- De har fylt sine landsmenn med glede

DOBBELT NORSK: Thor Hushovd kunne juble, Edvald Boasson Hagen fortvilte. Men for en sykkelopplevelse Norges to største stjerner ga oss i Gap! Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Les hvordan internasjonale medier hyller den norske tour-dominansen.

21.07.11 14:54

Det er ikke bare i Norge det skrives mye om Edvald Boasson Hagen.

Nordmannen har imponert en hel sykkelverden med sin kjøring, og det ser ike ut som at internasjonal presse får nok av den norske suksessen.

- Boasson Hagen tok Norges fjerde seier på en perfekt måte, skriver Bönnigheimer Zeitung.

- Norges nye lidenskap
Den franske avisen Le Progres er fra seg av beundring over de norske syklistene og den norske fansen.

- Den norske fansen, som vanligvis liker vinteridrett best, har funnet en ny lidenskap i sykkelsporten. De har allerede omdøpt rittet til «Thor de France». Touren er ikke ferdig ennå, men de to norske syklistene har allerede fylt sine landsmenn med glede.

Avisen hadde også fått med seg at statsminister Jens Stoltenberg hadde avbrutt ferien for å sende gratulasjonsmeldinger til de norske utøverne. At de ikke fikk med seg Stoltenbergs feilstavelse av Edvalds navn får vi tilgi dem.

Sylvain Chavanel satt i det avgjørende bruddet sammen med Edvald Boasson Hagen, og den franske mesteren hadde håpet å vinne hjemmenasjonens første etappeseier i årets tour. Slik gikk det ikke.

- Norge har bare to ryttere med i rittet, men de er veldig, veldig sterke, erkjenner franskmannen overfor L’Equipe.

Norge-Frankrike 4-0
Den store italienske avisen Gazzetta dello Sport hyller nordmennene og ser seg nødt til å minne sine lesere på at Norge faktisk bare har to mann med i touren.

Sports.fr mente at onsdagens etappe var siste mulighet til å få en fransk seier, og konkluderer dermed noe slukøret at mens Norge har tatt fire seire med to ryttere, har ikke Frankrike tatt en eneste seier, selv om de har 43 ryttere mer med i touren enn Norge.

- Norge fortsetter å samle opp suksess, konstaterer sveitsiske cdt.ch.

Det er absolutt ingen tvil om at den norske dominansen legges merke til langt utenfor Norges grenser.

Dagens spørsmål (21. juli) :

I dag skal syklistene over Col du Galibier. Hvor mange år er det siden denne stigningen for første gang var med i Tour de France?

1) 75 år

2) 100 år

3) 110 år

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.no sykkeltrøye inkl. ermer

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.