*Nettavisen* Sport.

- De har vært nest best, vi har vært best

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Petter Thoresen vil ikke være med på at flaks hadde noe å gjøre med at Stavanger Oilers ble norgesmestere.

13.04.12 22:58

LØRENSKOG - STAVANGER OILERS 1-2 (2-4 SAMMENLAGT):

LØRENSKOG/OSLO (Nettavisen): Stavanger Oilers ble av de aller fleste pekt ut som den store favoritten i årets ishockeysesong.

De viste styrke tidligere i sesongen og vant grunnserien med rekormange poeng. De kjempet seg også helt fram til finalen i NM, og der var motstanderen Lørenskog.

På fredag kunne Oilers krone seg som norgesmestere. Lørenskog ble slått 2-1 i Lørenskog ishall, etter en svært dramatisk og intens kamp.

Ryan MacMurchy og Lars-Peder Nagel scoret målene som gjorde at Oilers kunne ta med seg «bøtta» hjem til Stavanger. Finaleserien ble vunnet 4-2.

- Ikke flaks
Martin Strandfeldt kom sterkt i fokus da han slo kølla mot Lørenskogs keeper uten å få utvisning. Han var uansett svært glad for å ha vunnet sin andre NM-tittel, ettersom Oilers vant NM også for to år siden.

- Vi hadde mye press på oss nå, så dette var en skikkelig lettelse. Denne gangen skulle vi bare vinne, sier Strandfeldt til Nettavisen.

Og svensken har planen klare for å feire tittelen.

- Nå skal jeg drikke en uke, så skal vi reise til Las Vegas, forteller en blid Strandfeldt.

Stavanger-trener Petter Thoresen var opptatt av å understreke at Stavanger Oilers vant fortjent.

- Vi har slått dem (Lørenskog red.anm) ni av elleve ganger denne sesongen. Ingen skal komme her og si at det har noe med flaks å gjøre. Lørenskog har vært nest best, vi har vært best, sier Thoresen til pressen etter kampslutt.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er en utrolig god følelse. Det er en glede å få være med på å glede så mange, fine hockeyspillere og byen vår, sier Oilers-treneren til TV2.

Kjempescoring for Lørenskog
Det var en jevn, intens åpning på kampen, men da sju minutter gjensto av første periode, tok Lørenskog ledelsen. Og det var en fantastisk scoring publikummet i Lørenskog Ishall var vitne til.

Joachim Sundelius tok med seg pucken fra bak eget mål, driblet seg gjennom hele Stavanger-laget, fintet ut målvakt Ruben Smith og satte pucken. En glimrende prestasjon av unggutten.

- Det er ikke så mye man kan gjøre når man har pucken bak målet. Jeg gikk forbi han første, og da åpnet det seg. Det er moro når det skjer sånn, uttalte Sundelius til TV2 i pausen.

Oilers utlignet
Midtveis ut i annenperiode skulle imidlertid Stavanger slå tilbake.

Lars-Peder Nagel vant droppen i Lørenskogs sone, og pucken havnet hos Ryan MacMurchy, som klinket pucken i mål.

Dermed sto det 1-1 etter en midtperiode der Lørenskog hadde hatt det meste av spillet.

Temperament i sisteperioden
Tredjeperiode ble en dramatisk og intens affære.

Det var mange dueller og utvisningene haglet. Fem minutter ut i perioden skulle imidlertid Stavanger ta ledelsen.

Oilers var i overtall og fikk utnyttet det da Lars-Peder Nagel satt inn en retur og gjorde at det sto 2-1 til gjestene.

Stemningen var på kokepunktet under tredjeperioden i en fullsatt Lørenskog Ishall. Lørenskog presset på for mål og fikk flere sjanser. Da det gjensto 3:28 av kampen, fikk Lørenskog mulighet i overtall.

Det ble det ingenting ut av, og dermed var det Stavanger Oilers som vant «bøtta» denne sesongen.

Jevn finaleserie
Lørenskog sjokkåpnet finaleserien ved å vinne på bortebane, noe som var Oilers' første hjemmetap for sesongen. Stavanger-laget utlignet imidlertid til 1-1 i kamper da lagene møttes i kamp to.

I de tre neste kampene ble det hjemmeseier, og siden Stavanger, som det best plasserte laget i grunnserien, har hjemmebanefordel, sto det 3-2 i kamper til Oilers før fredagens kamp.

Stavanger vant imidlertid på bortebane på fredag, og er dermed norgesmestre i 2012.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.