RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De klager på at vi er for dårlige og at langrennsjentene er for gode

TØFF KONKURRANSE: Fanny Welle-Strand Horn setter pris på den tøffe konkurransen.
TØFF KONKURRANSE: Fanny Welle-Strand Horn setter pris på den tøffe konkurransen. Foto: Primoz Lovric (NTB scanpix)
Fanny Welle-Strand Horn mener det er bra for skiskytingen at så mange er med i toppen.

Skiskytter Fanny Welle-Strand Horn undrer seg over dem som sier at de norske skiskytterne er for svake, mens langrennsjentene er for gode.

Søndag kom 26-åringen på 21.-plass på fellesstarten, et løp hvor hun var eneste norske jente til start.

Etter fullt hus på de to liggende skytingene gikk Horn ut på tredjerunden som femte jente. På den første stående skytingen ble det to bom, og håpet om en topplassering var borte. Også på den avsluttende serien ble det to strafferunder.

- Det var en god start, men fire bom på stående er for dårlig, sier hun til NTB.

I likhet med forrige helg i Hochfilzen, befant Horn seg i utfordrerposisjon. Det er en posisjon hun håper å utvikle seg i.

- Jeg får litt trening hele tiden og tar med meg det. Den dagen jeg lykkes ordentlig, får jeg kanskje selvtilliten til å gjenta det senere. Det er bare å jobbe videre, fastslår hun.

Juleferie

Etter den siste verdenscuphelgen i 2014 ble fasiten 40.- (sprint), 38.- (jaktstart) og 21.-plass for Horn.

- Totalt sett er det for dårlig for min del. Jeg går ikke for så vidt å ta poeng. Jeg gleder meg til å komme hjem til jul hvor det blir en god treningsperiode, og forhåpentligvis kommer jeg sterkere tilbake etter nyttår.

På grunn av sykdom ble Tiril Eckhoff tvunget til å dra hjem etter sprinten hvor hun endte på 23.-plass. Det har preget de norske jentenes resultater i slovenske Pokljuka. Helgens beste resultat ble Marte Olsbus 16.-plass på jaktstarten.

- Noen klager på at skiskytterjentene ikke er gode nok samtidig som de sier at langrennsjentene er for overlegne. For oss er det bra for sporten at det er så mange andre som er med i toppen, mener Horn.

Finsk seier

Finske Kaisa Mäkäräinen vant fellesstarten etter en strålende sisterunde. 31-åringen gikk ut fra siste skyting som nummer fire, 18 sekunder bak ledende Anaïs Bescond fra Frankrike. Men med sin sedvanlige fart i sporet var forspranget tatt igjen lenge før målgang.

Seieren er den Mäkäräinens fjerde denne sesongen, og hennes 13. i karrieren.

- Da jeg gikk ut fra siste skyting trodde jeg at jeg lå på tredjeplass, men fikk høre fra noen trenere at Bescond var 18 sekunder foran. Da bestemte jeg meg for at jeg skulle prøve, og jeg klarte det, sa hun etter løpet.

En av hennes største utfordrere, hviterussiske Darja Domratsjeva, fikk et ublidt møte med en konkurrent som var på vei ut av strafferunden. Geværet måtte byttes, og med fire bom på annen skyting sto hun av.

- Trenerne i skogen sa at Darja var ute, men jeg trodde bare at hun hadde bommet og ikke at hun hadde gitt seg, sa Mäkäräinen.

Nadezjda Skardino tok tredjeplassen, 15,8 sekunder bak den finske jenta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere