*Nettavisen* Sport.

- De kom for Ujah, men oppdaget Sigurdarson

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

LSKs islandske spiss har imponert voldsomt i Tippeligaen denne sesongen.

18.07.11 19:42

Mot Odd Grenland på fredag var Bjørn Bergmann Sigurdarson (20) banens beste spiller, og hamret inn et flott 2-1-mål på overtid.

Sigurdarson har faktisk vært sist, nest sist eller tredje sist på 17 mål i serien så langt i år.

Tallene snakker for seg selv – LSK har funnet gull i sin islandske juvel.

Ujah avhengig av Sigurdarson
Anthony Ujah tok lenge mesteparten av oppmerksomheten fra spissmakker Sigurdarson, men sannheten er at Ujah var avhengig av sin islandske spissmakker for å prestere.

- Han er en fantastisk spiller, og jeg kommer til å slite om jeg ikke spiller sammen med han, sa Ujah til Nettavisen i mai.

Nå som Ujah er solgt, har Fredrik Gulbrandsen blomstret opp, og leverer strålende kamper på topp for LSK.

- Gode fotballspillere finner hverandre fort, og det er en takknemlig oppgave å være Fredrik når han spiller sammen med Bjørn, sier LSK-assistent Petter Belsvik til Nettavisen.

Kom for Ujah – oppdaget Sigurdarson
LSKs sportslig administrative leder, Torgeir Bjarmann, er klar over at han har et av de heteste salgsobjektene i stallen. Sigurdarson skrev under på en ny treårskontrakt før denne sesongen, noe som kan vise seg å bli gull verdt for Lillestrøm.

Nå har også interessen for 20-åringen begynt å eskalere.

- Vi har ikke fått noen bud på Bjørn, men han er blitt oppdaget i løpet av denne vårsesongen. Mange har kommet for å se på Ujah, men etter kampen har de lurt på hvem den andre Lillestrøm-spissen er. Han er ung og lovende, men han må prestere over tid. Gjør han det, er jeg helt sikker på at han får oppfylt den store proffdrømmen, sier Bjarmann til Nettavisen.

- Støpt i LSK-skjeen
Med sin fysikk, fart og råskap, mener Bjarmann at islendingen er en typisk LSK-spiller.

- Vi visste han var god da vi hentet ham, og han er bare blitt bedre og bedre. Han er støpt i LSK-skjeen, med litt mer teknikk enn de gamle «LSKerne». Han har en entusiasme og trykk i spillet sitt som er som skapt for Lillestrøm, skryter Bjarmann.

Selv er Sigurdarson beskjedenheten selv, og nekter å bruke store ord om hverken seg selv eller proffdrømmer.

- Det er gøy at folk legger merke til meg, men jeg er en del av et lag som spiller godt sammen. Fredrik og jeg spiller bra, og det fungerte fint med Anthony også. Det er ikke bare meg, men hele laget som gjør en fantastisk jobb – sammen, påpeker islendingen overfor Nettavisen.

HTML EMBED

Det spekuleres i interesse fra England, og West Ham er nevnt som en av klubbene som har islendingen i kikkerten. Det er ikke noe han bruker energi på.

- Jeg håper jeg blir lenge i LSK, for jeg stortrives. Men man vet aldri hva som skjer, sier han.

- Ingen begrensninger
LSK-assistent Petter Belsvik har ansvaret for spissene i klubben, og skryter voldsomt av sin unge læregutt.

- Bjørn har vært utrolig viktig for laget i år, og ikke bare er han en fantastisk fotballspiller, han er også en bra person, som drar med seg lagkameratene sine. Han er en tilrettelegger, men i det siste har han også begynt å bli hetere foran mål, sier Belsvik til Nettavisen.

For Sigurdarson er en bidragsyter i LSK-miljøet. I intervjuer fremstår den unge islendingen som en reflektert og moden gutt, men han er også glad i å finne på sprell. Et eksempel er da han skjøt Marius Johnsen i rumpa med luftgevær.

«The sky is the limit», tror Petter Belsvik.

- At bedre klubber enn Lillestrøm følger med han, det skjønner jeg godt. Det er ingen begrensninger på hvor god han kan bli. Fortsetter han utviklingen, spiller han garantert i en større liga i fremtiden, avslutter han.

Det er lett å tro ham på akkurat det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.