RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix

- De lekte med livet til Lloris

Taylor Twellman vet godt hva han snakker om.

Det var i Premier League-kampen mellom Everton og Tottenham for en tid tilbake at keeper Hugo Lloris pådro seg en smell i møtet med spissen Romelu Lukaku.

Tottenham-keeperen fikk smellen i hodet og skal angivelig ha vært bevisstløs en periode etter sammenstøtet.

Da han kom til hektene igjen, nektet keeperen plent å gå av banen, selv om reservekeeper Brad Friedel og «inbyttertavla» hadde blitt hentet fram ved sidelinjen.

Til slutt fikk franskmannen fortsette. Spurs-manager André Villas-Boas har senere sagt at Lloris' vilje til å fortsette kampen, overbeviste ham om å la keeperen bli på banen.

Mange har imidlertid reagert på denne avgjørelsen. TV 2-ekspert Alexander Schau kalte det en ren, skjær skandale.

- Lekte med livet
Også Taylor Twellman, tidligere spiss for USA, reagerer på hendelsen på Goodison Park. Amerikaneren måtte i sin tide legge opp på grunn av flere hjernerystelser.

- Vi snakker ikke om karrieren hans her, og det irriterer meg i slike diskusjoner. De lekte med livet hans. Folk må skjønne at om du får en ny hjernerystelse, mens du allerede har en annen, kan noe som kalles «Second impact syndrome» inntreffe, og det er dødelig, sier Twellman.

Siden han var ti år har Twellman hatt sju hjernerystelser som en følge av fotballen. De siste kom i august 2008, under en kamp i Major League Soccer.

- Jeg gikk etter et innlegg og keeperen slo meg i hodet. Jeg scoret, og det var bra, men jeg spilte også ferdig kampen. Jeg spilte også videre de neste syv ukene. Livet mitt har aldri vært helt det samme etter den hendelsen, sier han til BBC.

- Jeg snakket med leger, jeg snakket med trenerne mine, og gjennomgikk tester på banen, noen av de samme testene som Lloris fikk. De testene fungerer ikke. Det er umulig å finne ut om en person har hjernerystelse eller en alvorlig hjerneskade så fort, sier Twellman.

- Ikke moro
Twellman har bakgrunn fra 1860 München i Tyskland og New England Revolution i MLS. Han fikk 30 landskamper for USA og scoret seks ganger.

33-åringen jobber i dag for TV, men bruker også mye av tiden sin på organisasjonen «THINKTaylor», som jobber for en bevisstgjøring rundt alvorlige hjerneskader.

- De fire siste årene har jeg ikke trent, jeg har ikke gjort noen treningsøvelser, og må holde pulsen min under 130 stort sett hele tiden. Det er vanskelig for meg å gå på teatret, eller på kino for å se filmer. Jeg kan ikke gå på konserter, forteller han.

- Livet mitt er begrenset. Det er nemlig ikke moro å føle seg syk. Det er ikke moro å ha hodeplager hvert eneste minutt, hver eneste dag. Jeg håper også å være den første idrettsmannen som kan gå foran som et eksempel for andre. Andre som har lignende problem, og ønsker å fikse det, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere