RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: (Montasje) NTB scanpix

- De liker å tro at de er lag nummer én

Sist oppdatert:
- Vi er så langt foran nummer to at det er helt latterlig, kontrer «Shampo».

Stavanger Oilers ble tirsdag klar for sin fjerde NM-finale på rad. Dobbeltmesteren fra i fjor møter årets seriemester Vålerenga. Oslolaget har ikke spilt finale siden de tapte 2-4 i kamper for nettopp Oilers i 2010.

- Det blir kult. Det er alltid kult å møte Vålerenga, og det er mye prestisje. De liker å tro at de er lag nummer én, og Norges svar på Detroit, sier Stavangers Martin Strandfeldt til Nettavisen.

Da Nettavisen konfronterer Espen «Shampo» Knutsen med uttalelsen, nøler ikke VIF-treneren med å bekrefte påstanden til Oilers-spilleren.

- Det er sant det. Om vi ser tilbake til 1960 har vel vi vunnet halvparten av alle mesterskapene. Vår posisjon i Norge gjør oss desidert størst. Det er så langt ned til nummer to at det er helt latterlig, smeller det fra «Shampo».

Ulike baner
Måten Oilers takler overgangen til en større bane i Jordal Amfi, kan fort bli nøkkelen hvis de skal vinne «bøtta» for tredje gang på fire sesonger. Til forskjell fra NHL-størrelsen på siddisenes hjemmebane, er det en klart større isflate å boltre seg på i OL-arenaen fra 1952.

- Jordal har nok den største isflaten, mens vi har den minste. Jeg tror det kommer til å bli helt ulike kamper hjemme sammenlignet med borte. Vi vet at vi må vinne minst én kamp på Jordal. Det skal vi forsøke å fikse på, og vi vil så klart prøve å gjøre det med én gang i den første finalen, sier Strandfeldt til Nettavisen.

Samtlige fem møter mellom lagene i grunnspillet endte med seier til hjemmelaget. Det samme skjedde også i fjorårssesongen. Stavanger har faktisk ikke vunnet en eneste bortekamp mot VIF i ordinær tid de siste fem sesongene.

- Vi har slitt like mye på deres bane som de har slitt hos oss. Det er rart det der. Vi har sikkert opp mot ti kamper på rad der begge lag har vunnet hjemmekampene, påpeker Oilers-profilen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Strandfeldt synes det er vanskelig å si hva Stavanger skal gjøre for å bryte trenden. Poenggrossisten tror de først og fremst ikke må tenke så mye på det, og heller spille som vanlig.

Svensken vil ikke utpeke verken Oilers eller Vålerenga som favoritt til å vinne NM-gullet.

- Det er jevnt. Det kan gå begge veier og er «fifty-fifty». Eller 51-49 til oss, kanskje, smiler 32-åringen.

- Størst i norsk hockey
Espen «Shampo» Knutsen legger ikke skjul på at det betyr mye for Vålerenga å være tilbake i NM-finalen etter tre års fravær.

- Dette er veldig viktig for oss, og vi gleder oss skikkelig. Det er dette som er størst i norsk hockey. Jeg synes det er moro at det er nummer én og to fra seriespillet som møtes finalen, og jeg tror det blir tøffe og gode kamper, sier Knutsen til Nettavisen.

Martin Strandfeldt innrømmer at årets finaleserie trolig blir vanskeligere for Oilers enn da Lørenskog ble slått i fjor. Forrige sesong følte løperen at det holdt det å spille en grei kamp for å vinne.

- Ja, vi har ikke helt den samme kvaliteten i laget i år. Nå er vi et mer hardtarbeidende lag som må satse på kollektiv innsats, påpeker Strandfeldt.

- I år er det litt mer slik at vi må jobbe i 60 minutter for å vinne. Det er en stor forskjell fra i fjor. Jobber vi ikke i 60 minutter mot Vålerenga, da blir det kjedelig, tror jeg.

Første finale spilles tirsdag 2. april i Jordal Amfi. Det første oppgjøret i Stavangers storstue, DNB Arena, spilles to dager senere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere