RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De liker meg ikke

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Gullgutten Petter Northug med sviende stikk til landslagsledelsen.

LIBEREC (Nettavisen): Petter Northug kom til VM for å vinne gullmedaljer, og benyttet seg hundre prosent av den første gullsjansen (på 15 km var han ingen gullkandidat).

Nå vil han ha mer. To muligheter gjenstår, stafetten torsdag og femmila søndag.

Tirsdagens sprint skal han derimot ikke gå. Det overrasket intervjueren på den internasjonale pressekonferansen etter søndagens gulløp.

Les alt om ski-VM i Nettavisens vintersportsmagasin!

Skuffet og frustrert
Da Northug fikk spørsmål om hvorfor han ikke skal gå, svarte han:

- They don’t like me ...

På godt norsk:

- De liker meg ikke ...

Northug forsøkte å si det på en humoristisk måte. Men den verbale salven inneholder definitivt et snev av alvor, og er direkte rettet mot landslagsledelsen. For Northug er meget skuffet over at han ikke har fått plass på det norske sprintlaget.

Les også Nettavisens kommentar om vrakingen:Utakk ble Northugs lønn

Sprakk etter gullet
Selv om han har vært forbannet, irritert og frustrert over å bli fratatt det han selv så på som en god gullmulighet, har han vært forsiktig med å kritisere vrakingen utad.

- Hva skal jeg si? Det er ikke så lett for meg å si noe om dette, sa Northug til Nettavisen mandag kveld

Men etter VM-gullet sprakk det altså.

- Jeg skal ikke gå sprinten, så jeg tenker ikke på den, sa Northug da norsk presse ba ham utdype sparket mot landslagsledelsen.

Så innrømmet han at han er bitter.

- Ja, jeg er bitter. Men det er ikke jeg som tar ut lagene i VM. Min jobb er å stille med god form ...

Forsvarer uttaket
God er definitivt formen, så Petter Northug har gjort sin del av jobben. Og selv om Northug er kritisk, står sportssjef Åge Skinstad fast ved at også landslagsledelsen har gjort sin jobb på ulastelig vis.

- Vi stiller med fire gullkandidater i sprinten. De har kvalifisert seg gjennom de uttakskriteriene som ble klargjort på forhånd. Petter har andre løp senere i uka, der han har gode gullmuligheter, sier Skinstad til Nettavisen.

At Northug er bitter, kommer ikke som noen overraskelse for Morten Aa Djupvik, som er treneren hans på allroundlandslaget.

- Petter mente – og mener – at sprinten kunne vært en god medaljemulighet. Det er naturlig at han er skuffet over ikke å få gå, sier Djupvik.

For ordens skyld: Norge har et knallsterkt lag i sprinten, bestående av Ola Vigen Hattestad, Tor Arne Hetland, Johan Kjølstad og John Kristian Dahl.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere